Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Α' ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΕΠΟΛΙΩΝ
Με αυλή στον ακάλυπτο χώρο

Το υπουργείο Υγείας έχει ιδιόκτητο χώρο για το σταθμό από το 1984 και πληρώνει ενοίκιο 700.000 δραχμές το μήνα

Το οικόπεδο όπου θα έπρεπε να είχε κτιστεί ο Α'''''''' Κρατικός Παιδικός Σταθμός στα Σεπόλια
Το οικόπεδο όπου θα έπρεπε να είχε κτιστεί ο Α'''''''' Κρατικός Παιδικός Σταθμός στα Σεπόλια
Το ισόγειο μιας πολυκατοικίας και ο ακάλυπτος χώρος είναι ο χώρος δημιουργίας και χαράς για τα παιδιά του Α' Κρατικού Παιδικού Σταθμού Σεπολίων. Είναι ο χώρος που για πρώτη φορά τα έκπληκτα παιδικά μάτια προσπαθούν μέσα από τα παιχνίδια να μάθουν τα πρώτα γράμματα, να κάνουν καινούριους φίλους. Είναι όμως και ο χώρος που οι γονείς από τα πρώτα μόλις χρόνια μαθητείας του παιδιού τους γνωρίζουν και μαθαίνουν για τα καλά την αδιαφορία των κυβερνώντων για τις οικογένειες των εργαζομένων και των παιδιών τους στα πρώτα βήματά τους.

Ο Α' Κρατικός Παιδικός Σεπολίων, λειτουργεί σήμερα στην οδό Σιώκου 6, στο ισόγειο της πολυκατοικίας και έχει για αυλή -«αύλιο χώρο» όπως λέγεται - τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Το ενοίκιο είναι 700.000 δραχμές το μήνα.

Η κοροϊδία όμως τόσο για τους γονείς, όσο και για τους νηπιαγωγούς γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, εφόσον, το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας έχει στην ιδιοκτησία του οικόπεδο που θα κάλυπτε τις ανάγκες του Παιδικού Σταθμού από το 1984. Ενα οικόπεδο που σήμερα - 16 χρόνια μετά - «κατοικείται» από τα σκυλιά και από τα σκουπίδια. Ενα οικόπεδο που το μόνο που δείχνει ότι αυτό αποτελεί ιδιοκτησία του Σταθμού, είναι μια ταμπέλα - και αυτή καλύπτεται από τα δέντρα. Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται περίπου 20 μέτρα από την πολυκατοικία στην οποία σήμερα λειτουργεί ο Σταθμός.


Στην απαίτηση γονέων και νηπιαγωγών να χτιστεί άμεσα το κτίριο που θα στεγάζει τις ανάγκες του βρεφονηπιακού σταθμού, η απάντηση ήταν προκλητική: Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας δεν είναι δυνατό να χτιστεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο διότι υπολείπεται 15 τετραγωνικών μέτρων από τις προδιαγραφές... Είχαν κυκλοφορήσει και ορισμένες πληροφορίες ότι το οικόπεδο για τον παιδικό σταθμό επιτάχτηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων μαζί με το οικόπεδο του παλιού εργοστασίου του «Βότρυς» για να χτιστεί το 9ο ΤΕΕ Αθηνών.

Ομως, κατόπιν προσπαθειών, τόσο των Διαμερισματικών Συμβούλων του 4ου Διαμερίσματος Αθηνών όσο και των γονέων και των νηπιαγωγών, δημιουργείται μια άλλη προοπτική καθώς ο παιδικός σταθμός μπορεί να χτιστεί με προκάτ κατ' εξαίρεση, λόγω ότι τα Σεπόλια είναι σεισμόπληκτη περιοχή.

«Αν δε γινόταν δηλαδή ο καταστροφικός σεισμός εμείς δε θα είχαμε παιδικό σταθμό», λέει στο «Ρ» η Αλέκα Μπενάτου, Διαμερισματική Σύμβουλος με την «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Αλλά και πάλι αυτές οι ενέργειες που γίνονται τώρα απέχουν κατά πολύ από το να χτιστεί ο Α' Κρατικός Παιδικός Σταθμός. «Ποιος όμως - συνεχίζει η Αλ. Μπενάτου - είναι αυτός που εμποδίζει το χτίσιμο του Παιδικού Σταθμού που εδώ και 16 χρόνια έχει ιδιόκτητο οικόπεδο; Ας μας πουν οι υπεύθυνοι τι γίνεται. Αλλωστε, καταλήγει, σε πόσους παιδικούς σταθμούς ισχύουν οι προδιαγραφές, που τα παιδιά στεγάζονται σε κτίρια ακατάλληλα ακόμη και για κατοίκιση, και δεν τηρούνται εδώ;»...


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΙΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ