Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων

Εντολές για επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στους τομείς εποπτείας του εκτιμάται ότι έδωσε ο νέος υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε χτες με τους επικεφαλής των εποπτευόμενων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

Πρώτος το κατώφλι του υπουργείου πέρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης και ακολούθησαν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων (ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ).

Με δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις ο Ευρ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, προβάλλοντας τον προκλητικό ισχυρισμό ότι όλα αυτά θα γίνουν... χωρίς να θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Π. Βουρλούμη, ο υπουργός δήλωσε ότι η «πολιτεία και η κυβέρνηση έχουν συνέχεια» και πρόσθεσε ότι τον ενδιαφέρει «να συνεχιστούν τα δημιουργικά έργα και να διορθωθούν οι αδυναμίες». Σε ερώτηση ποια θα είναι η εκπροσώπηση του Δημοσίου στο νέο ΔΣ του ΟΤΕ υπό τον απόλυτο έλεγχο των Γερμανών της «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΝΤ), ο Ευρ. Στυλιανίδης είπε ότι το ζήτημα αυτό θα συναποφασιστεί με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, η οποία είχε ματαιωθεί εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, επαναλαμβάνεται στις 6 Φλεβάρη 2009, με αντικείμενο την προσαρμογή του καταστατικού του ΟΤΕ στις απαιτήσεις των Γερμανών, οι οποίοι - βάσει της σύμβασης κυβέρνησης με την ΝΤ - θα έχουν και τον απόλυτο έλεγχο του Οργανισμού. Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι Γερμανοί προγραμματίζουν σαρωτικές αλλαγές στη δομή του ΟΤΕ και περαιτέρω δραστική μείωση του προσωπικού κατά 7% (περίπου 2.000 εργαζόμενοι) τα επόμενα 2-3 χρόνια. Μεταξύ των αλλαγών αυτών περιλαμβάνεται και η εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος προμηθειών του ΟΤΕ, ώστε να ενοποιηθεί με το σύστημα της ΝΤ.

Παρουσιάζοντας τη φιλοσοφία του για τις αστικές συγκοινωνίες ο Ευρ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι επιδίωξη είναι «μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα... να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια».

Οσον αφορά τον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) δήλωσε ότι δε θα κάνει τίποτα που να ανακόψει την πορεία ιδιωτικοποίησης.

Για σήμερα ο υπουργός έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τις διοικήσεις του ΟΣΕ και των θυγατρικών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΑΟΣΕ, τις διοικήσεις του ΕΛΤΑ και της θυγατρικής ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, καθώς και τους προέδρους των ΤΡΑΜ ΑΕ, ΑΜΕΛ και ΕΕΤΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτεί αντεργατικές ανατροπές(2010-01-06 00:00:00.0)
Νέα μείωση του προσωπικού στα «σκαριά»(2009-09-02 00:00:00.0)
Παζάρια για τον ΟΤΕ(2009-06-18 00:00:00.0)
Υπερασπίστηκε στη Βουλή τη συμφωνία του ΟΤΕ(2008-06-11 00:00:00.0)
Διαπιστευτήρια...(2007-09-05 00:00:00.0)
Μαζικές απολύσεις μετά τους Ολυμπιακούς(2004-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ