Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συλλαλητήριο την επόμενη Τρίτη

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της κλαδικής Ομοσπονδίας

Μαζικά στους δρόμους βγαίνουν την επόμενη Τρίτη οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ταξικής τους Ομοσπονδίας
Μαζικά στους δρόμους βγαίνουν την επόμενη Τρίτη οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ταξικής τους Ομοσπονδίας
Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, που θα γίνει στις 20 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, μπαίνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, υλοποιώντας το πλούσιο πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών που έχει ήδη καταρτίσει η ταξική Ομοσπονδία του κλάδου, με στόχο την αγωνιστική οργάνωση και κινητοποίηση των οικοδόμων ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης. Στην ίδια κατεύθυνση, αύριο, τα πρωτοβάθμια συνδικάτα προχωρούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας ουσιαστική προστασία των ανέργων.

«Οι πιάτσες, τα γιαπιά έχουν νεκρώσει, εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο, κακοπληρωμένοι και με άθλιες συνθήκες εργασίας», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. «Είναι βέβαιο ότι η οικονομική κρίση που χτυπάει πλέον και την πόρτα της χώρας μας και η προσπάθεια του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του να φορτώσουν το βάρος της στις πλάτες του λαού θα οξύνουν την ανεργία στον κλάδο ποσοτικά και χρονικά», συμπληρώνει.

Ταυτόχρονα, το συνδικάτο ξεκαθαρίζει ότι οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται μπορούν να συμβάλουν στο να βάλουν οι εργάτες του κλάδου πλώρη για την αποφασιστική διεκδίκηση μιας ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης για το 2009. Μεταξύ άλλων, οι οικοδόμοι διεκδικούν πλήρη και σταθερή εργασία, πραγματοποίηση έργων με δημόσιες επενδύσεις που να υπηρετούν τις ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, υπολογισμό της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, αλλαγή προσανατολισμού του ΟΕΚ με αύξηση των εισφορών του κράτους και των εργοδοτών κτλ.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στον κλάδο, δίπλα στην υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), εστιάζει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Καλεί τους οικοδόμους του νομού να παλέψουν με το παρακάτω πρόγραμμα δράσης:

  • Την Πέμπτη 15 Γενάρη, στις 10 το πρωί, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ (στη Δωδεκανήσου).
  • Στις 20 Γενάρη απογευματινό συλλαλητήριο για την ανεργία.
  • Στις 27 Φλεβάρη συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας στο υπουργείο Απασχόλησης.

Σχετικά με την ανεργία στον κλάδο, το Συνδικάτο Οικοδόμων της Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις 25.000 οικογένειες των οικοδόμων της πόλης, αλλά επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Ειδικότερα για το χώρο των οικοδόμων, σημειώνει ότι εκατοντάδες συμβατικές οικοδομές έχουν σταματήσει τις εργασίες, ενώ το 50% των οικοδόμων του νομού προσανατολίζεται, προσωρινά, σε άλλα επαγγέλματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τρόπους επιβίωσης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org