Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΤΑΡΓΟΥΝΤ - «ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Απολύσεις και προπηλακισμοί

Οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας δε θα περάσουν, προειδοποιεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αθήνας

Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, προκειμένου να επιβάλει ακόμη πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα η διαχειρίστρια πολυεθνική εταιρεία «Στάργουντ» του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης». Μόλις πριν από τρεις μέρες, «τσιράκι» της πολυεθνικής επιτέθηκε με προπηλακισμούς στην οργανωτική γραμματέα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αθήνας, Μερόπη Αλικώτη, επειδή καλούσε ανοιχτά τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Μια μέρα μετά, η πολυεθνική προχώρησε στην απόλυση του μόνιμου υπαλλήλου Αλέξη Μητρόπουλου, γιατί ο εργαζόμενος δε δέχτηκε από φύλακας να υποβιβαστεί σε πλύντης, όπως απαίτησε η εργοδοσία. Χτες, η εργοδοσία του «Αστέρα» επέλεξε να μην προσέλθει σε προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης με τους εργαζόμενους, όπου θα συζητιόταν το αίτημα για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, αφού η πολυεθνική συνεχίζει να κρατά «ομήρους» δεκάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Με ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο της Αθήνας υπογραμμίζει ότι «οι απρόκλητες επιθέσεις των εκπροσώπων της πολυεθνικής του ξενοδοχείου σε απλούς εργαζόμενους, αλλά και σε συνδικαλιστές, το τελευταίο διάστημα, αποτελούν οργανωμένο σχέδιο, που σκοπό έχει την τρομοκράτηση των συναδέλφων για την επιβολή ακόμα πιο αντεργατικών μέτρων».

Ο προπηλακισμός της συνδικαλίστριας και η απόλυση του συναδέλφου, σημειώνει το Συνδικάτο, «αποτελούν γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η αντιπαράθεση με την εργοδοσία πρέπει και θα οξυνθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κόντρα στην επιδίωξη της εργοδοσίας να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους με σταθερή δουλειά από άλλους με ελαστικές σχέσεις εργασίας». Καλεί τους εργαζόμενους του «Αστέρα» να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να βγάλουν συμπεράσματα και να αξιοποιήσουν την πολύχρονη πείρα τους στο ξενοδοχείο, δίχως να ξεχνούν με ποιες πλάτες ενεργεί η εργοδοσία και να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε όλα τα επίπεδα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org