Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο πλευρό του Λαναρά

Ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το ρόλο του «λαγού» για να πάρει ο Λαναράς το ζεστό χρήμα που του έχουν τάξει! Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους υπουργούς Απασχόλησης και Οικονομίας «να εγγυηθούν ως Ελληνικό Δημόσιο τη χρηματοδότηση των τραπεζών». Η υποκρισία φτάνει σε τέτοιο σημείο, που ζητά επιπλέον την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου. Για το οποίο μάλιστα ισχυρίζεται ότι θα συμβάλλει στη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει και να καλλιεργήσει αυταπάτες στους εργαζόμενους.

Εκείνο που επιχειρεί να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο οι εργαζόμενοι το έχουν ήδη βιώσει στο πετσί τους με τα λουκέτα και τις απολύσεις που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στον όμιλο. Και πως βασικά σημεία αυτού του επιχειρησιακού σχεδίου έχει διαρρεύσει εδώ και καιρό ο ίδιος ο όμιλος, προαναγγέλλοντας ήδη από τα τέλη του Νοέμβρη ότι όταν ο επιχειρηματίας πάρει τα 35 εκατομμύρια ευρώ που του υποσχέθηκαν κυβέρνηση και τραπεζίτες, θα κλείσει τις «μη κερδοφόρες» επιχειρήσεις, πετώντας στο δρόμο πάνω από 400 άτομα. Αλλοθι παραμένει πάντα η περίφημη «εξυγίανση» του ομίλου, που είναι άλλωστε προϋπόθεση για την καταβολή της χρηματοδότησης.

Αυτές είναι οι συνέπειες της «ανταγωνιστικότητας». Κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει. Αλλά σαν γνήσια οπορτουνιστική δύναμη, πατάει σε δυο βάρκες και επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων. Κι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά δήθεν για τη «δεινή θέση» των κλωστοϋφαντουργών, οι δυνάμεις του, μαζί με τις δυνάμεις των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, θέλουν τους εργαζόμενους να γυρνούν από τράπεζα σε τράπεζα κι από υπουργό σε υπουργό, πιέζοντας για την επίσπευση των δανείων στο Λαναρά. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε βέβαια η τελευταία φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βάλει τους εργάτες να λειτουργούν για λογαριασμό εκείνου, που σκάβει το λάκκο τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ