Τι θέλετε να φάμε σήμερα; Εμείς θα σας κάνουμε το τραπέζι. Τι έχουμε; Εσκαλόπ με κρασί Μαδέρας. 6 εσκαλόπ, ένα φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη, ένα φλιτζάνι κρασί Μαδέρας, αλάτι και πιπέρι. Θα βάλουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι για να κάψει και θα αφήσουμε τα εσκαλόπ να ροδίσουν ελαφρά και από τις δυο μεριές. Θα τα αλατοπιπερώσουμε, θα τα βγάλουμε από το τηγάνι και θα τα τοποθετήσουμε σε ένα πιρέξ. Στο βούτυρο του τηγανιού ρίχνουμε το κρασί και την κρέμα και τα ανακατεύουμε καλά. Θα περιχύσουμε τα εσκαλόπ με αυτή τη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Θα λιώσουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και θα ραντίσουμε με αυτό όλη την επιφάνεια του τυριού. Θα τα βάλουμε σε μέτριο φούρνο για είκοσι λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αυτό το φαγητό συνοδεύετε με σπανάκι σοτέ η οποιοδήποτε άλλο λαχανικό. Εσείς τι προτιμάτε;