Κυριακή 22 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Να γίνουν έργα στα νησιά

Στις ελλείψεις σε εγκαταστάσεις που υπάρχουν στα λιμάνια των κυκλαδίτικων νησιών αναφέρεται η ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής προς τους αρμόδιους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή και Αιγαίου Ν. Σηφουνάκη.

Οπως τονίζεται στην ερώτηση, «οι ελλείψεις προκαλούν πολλά προβλήματα ανάμεσα στα οποία σοβαρότατες δυσχέρειες στον ανεφοδιασμό των νησιών με καύσιμα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο».

«Οπως είναι φυσικό, δεν είναι δυνατόν για προφανείς λόγους να ξεφορτώνονται καύσιμα εκεί που επιβιβάζονται άνθρωποι και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ειδικοί μόλοι για τη διακίνηση των καυσίμων, όταν υπάρχει αυξημένη επιβατική κίνηση - κι αυτό συμβαίνει στη διάρκεια του καλοκαιριού - πολλά νησιά συχνά μένουν από καύσιμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα φέτος αποτέλεσε η Σαντορίνη, όπου παρουσιάστηκε οξύτατο πρόβλημα έλλειψης καυσίμων κατά την τουριστική περίοδο», σημειώνουν οι κομμουνιστές βουλευτές.

Οι υπουργοί ερωτώνται: «Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να κατασκευαστεί καινούριο λιμάνι στη Σαντορίνη, γεγονός που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση για γενικότερα προβλήματα του τουρισμού και των μεταφορών του νησιού. Να κατασκευαστούν άμεσα στα λιμάνια των κυκλαδίτικων νησιών μόλοι, ειδικά για τον ανεφοδιασμό τους με καύσιμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ