Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝΤΕΣ: «Ποιους σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί μια τέτοια επίθεση; Δύσκολο να δοθεί απάντηση πόσο μάλλον που όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε ξεκάθαρη ούτε ακριβής ενημέρωση (...) Ολα αυτά μοιραία προκαλούν σύγχυση και προσβάλλουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Μήπως οι κυβερνητικοί μηχανισμοί γνωρίζουν κάτι παραπάνω απ' όσα δημοσιοποιούνται και συσκοτίζοντας παραπλανούν την κοινή γνώμη για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ: «Θα πρέπει να σημειώσουμε πως δυστυχώς υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στην Ελλάδα του 2008 οι οποίοι κυκλοφορούν βλακώδη σενάρια εμπλέκοντας ξένες δυνάμεις στην κρίση που βιώνουμε αυτές τις μέρες (...) Οταν η "17 Νοέμβρη" βρισκόταν στο απόγειό της ανθούσαν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας (...) Επρόκειτο για παρακρατικό παρακλάδι της "Κόκκινης Προβιάς", ειδική ομάδα με αμερικανούς πράκτορες κλπ. κλπ (...) Στο τέλος της ιστορίας δεν υπήρχε καμιά μεγάλη συνωμοσία, αλλά απλή ανικανότητα πολιτικών αλλά και κρατικών λειτουργών (...) Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται (...) Θα ήταν κρίμα να γυρίσουμε στη δεκαετία του '80 αναζητώντας πάλι προβοκάτορες και ξένες δυνάμεις σε ένα εγχώριο πρόβλημα προκειμένου να δικαιολογήσουμε τις δικές μας αδυναμίες» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ: «Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εκφράστηκε σοβαρή ανησυχία για φαινόμενα βίας και κυρίως για τον πυροβολισμό του μαθητή στο Περιστέρι, αλλά και τις βολές κατά δυνάμεων των ΜΑΤ. Την ευθύνη για όλη την κατάσταση αποδίδει ο ΣΥΝ στην κυβέρνηση η οποία όπως λέει πρέπει να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κρίσης» (το ρεπορτάζ για τον ΣΥΝ στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΒΟΛΙΚΗ «ΦΩΤΙΑ»: «Κάποιοι έχουν στα χέρια τους Καλάσνικοφ - κατά πάσα πιθανότητα και άλλον οπλισμό (...) Ελπίζω ότι ακόμη και οι πιο ανεγκέφαλοι μπορούν να καταλάβουν πως περνάμε σε άλλης τάξεως πρόβλημα και σε άλλης τάξεως σύγκρουση (...) Τα εύφλεκτα υλικά έχουν πολλαπλασιαστεί» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΔΗΛΑΔΗ; «Αν συνεχιστούν τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά και οι αστυνομικοί αισθανθούν ότι είναι κινούμενοι "στόχοι" και πως κινδυνεύει η ζωή τους, τότε θα έχουμε βροχή από "αποκλίνουσες" και μη σφαίρες, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΤΙ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ; «Θυμάμαι τότε που πήγαμε στην Αλβανία εμένα μου πουλάγανε τανκς» (ο Π. Σόμπολος χτες το πρωί στο MEGA).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org