Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να σταματήσει το αίσχος σε βάρος των μεταναστών και των παιδιών τους

Τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τραγούδησαν το συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (δεξιά) και τα παιδιά της αντιπροσωπείας της Ενωσης Αφρικανών Γυναικών(αριστερά).
Τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τραγούδησαν το συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (δεξιά) και τα παιδιά της αντιπροσωπείας της Ενωσης Αφρικανών Γυναικών(αριστερά).
Πλημμύρισε ήχους και ανθρώπους χτες το πρωί η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, καθώς την επισκέφτηκαν, προκειμένου να πουν τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και αντιπροσωπεία της Ενωσης Αφρικανών Γυναικών μαζί με τα παιδιά τους.

Οι Ηπειρώτες τραγούδησαν τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας τους και χάρισαν στην Αλ. Παπαρήγα λεύκωμα για τα ηπειρώτικα γεφύρια. Με τη σειρά της, η Αλ. Παπαρήγα τους χάρισε το λεύκωμα για 90 χρόνια του ΚΚΕ. Λίγη ώρα μετά, κατέφτασαν οι γυναίκες από την Αφρική συνοδευόμενες απ' τα παιδιά τους που έψαλαν τα κάλαντα της πατρίδας τους, της Ελλάδας. Και σ' αυτούς προσφέρθηκε το λεύκωμα του ΚΚΕ και η έκδοση της ΚΝΕ με τη φωτογραφική ανατύπωση της «Νέας Γενιάς», εφημερίδας της ΕΠΟΝ. Δώρα προσφέρθηκαν και στα παιδιά.

Η Αλ. Παπαρήγα συζήτησε με τις γυναίκες απ' την Αφρική για αρκετή ώρα. Την ενημέρωσαν για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα, καθώς εργάζονται περιστασιακά με ελάχιστες απολαβές και χωρίς ασφάλιση, αλλά κυρίως για το σοβαρό πρόβλημα που τους ταλανίζει και αφορά στις άδειες παραμονής. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν με αγωνία στα παιδιά τους, σημειώνοντας ότι αν και γεννήθηκαν στην Ελλάδα και είναι η μόνη πατρίδα που γνωρίζουν, ωστόσο, ούτε αυτά έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Οπως τόνισαν, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους - στην πιο πλούσια ήπειρο με τους πιο φτωχούς λαούς όπως σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα - και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, αλλά κι εδώ η αγωνία και η ανασφάλεια τους συνοδεύει παντού και πάντα. Ευχαρίστησαν, τέλος, το ΚΚΕ για το γεγονός ότι στέκεται στο πλευρό τους, παλεύει για τα δικαιώματά τους και έλαβαν απ' την Αλέκα Παπαρήγα την υπόσχεση ότι το ΚΚΕ θα κάνει ακόμα περισσότερα για τους μετανάστες, για τα ιδιαίτερα προβλήματά τους, χωρίς καθόλου να τους διαχωρίζει απ' τους Ελληνες εργάτες.


Αμέσως μετά, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα παιδάκια που κατάγονται από γονείς από την Αφρική μάς είπαν τα κάλαντα, αλλά και εμείς έχουμε την υποχρέωση να τους υποσχεθούμε ότι το 2009 θα κάνουμε πολύ περισσότερα από ό,τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για τις οικογένειες, αλλά πάνω απ' όλα για τα παιδιά της δεύτερης γενιάς, που δεν έχουν κανένα χαρτί που τους αναγνωρίζει ότι είναι Ελληνες και Ελληνίδες πολίτες εδώ στην Ελλάδα.

Δεν έχουν αναγνωριστεί τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ, που έχουν πάει στο ελληνικό σχολείο και που μιλάνε ελληνικά και είναι Ελληνόπουλα όπως όλα τα Ελληνόπουλα. Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org