Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διόδια και στην Εγνατία...

Με ...δανεικά θα ολοκληρωθεί και η Εγνατία Οδός, ένα έργο που θα στοιχίσει συνολικά στον ελληνικό λαό πάνω από 6,5 δισ. ευρώ!

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο θα συνάψει ομολογιακό δάνειο με τη συγκεκριμένη Τράπεζα, ύψους 400 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα ολοκληρωθεί το έργο της Εγνατίας, το αργότερο μέχρι τα μέσα Φλεβάρη. Ο υπουργός δήλωσε μάλιστα ότι με το δανεισμό αυτό δεν επιβαρύνεται ούτε το δημόσιο χρέος, ούτε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2008.

Εκείνο που «ξέχασε», σκόπιμα προφανώς, να αναφέρει ο υπουργός είναι ότι και το δάνειο αυτό θα το επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός που από το Φλεβάρη - το αργότερο - θα υποχρεωθεί να πληρώνει πανάκριβα διόδια και στην Εγνατία (έχουν προβλεφτεί, άλλωστε, 13 σταθμοί διοδίων), ανάλογα με αυτά που πληρώνει στους ιδιωτικούς ομίλους στους οποίους έχει παραχωρηθεί το υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα μεγάλα έργα που έγιναν και θα γίνουν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - είτε με τις περιβόητες ΣΔΙΤ, είτε όχι - γίνονται με γνώμονα όχι τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου...

Η κατάσταση αυτή, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα το ΚΚΕ, μπορεί να ανατραπεί μόνο όταν ο λαός παλέψει: Για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια των διοδίων. Για δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και με δωρεάν ζώνη το πρωί. Για υποδομές και έργα, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να πληρώνει ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ