Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην υπηρεσία του κεφαλαίου...

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Νέας Δημοκρατίας γιατί λένε και ξαναλένε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε το κλίμα υπέρ μας»; Αν έχουν τόση ανάγκη να το πιστέψουν ας το συζητάνε καλύτερα μεταξύ τους.

Οταν το λένε δημόσια είναι μάλλον προσβλητικό. Μεταφράζεται ως «σας κοροϊδέψαμε πολύ μέχρι τώρα αλλά μπορούμε να το ξανακάνουμε». Και σας το δηλώνουμε κιόλας.

Οχι πως δεν έχουν μέσα, στη διάθεσή τους. Και επικοινωνιακά επιτελεία υπάρχουν, και όμιλοι Μέσων Ενημέρωσης με το μέρος τους, και μερικά κονδύλια για εξαγορά συνειδήσεων.

Από την άλλη όμως υπάρχει η πραγματικότητα που όλα δείχνουν πως θα γίνει χειρότερη. Κι αυτό δύσκολα ...παραβλέπεται.

ΕΧΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ και το ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να μας πείσει ότι το μέλλον είναι ...πράσινο. «Πράσινη οικονομία» επαγγέλλεται και για «πράσινη ανάπτυξη» μιλάει.

Μόνο που ο κόσμος όταν τους ακούει σκέφτεται μάλλον τα ...«πράσινα άλογα» μια και ξέρει για ποιους πρόκειται.

Βλέπετε δε βοηθάει να ξεχαστεί το παρελθόν τους όταν δεν μπορούν - λόγω απόψεων - να πουν «όχι» έστω σε μια κυβερνητική πολιτική θέση. Θυμάστε πώς χειροκρότησαν τα 28 δισ. στους τραπεζίτες;

ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ νιώθουν λίγο άβολα είναι αλήθεια. Ακούνε τον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ να μιλάει για τους «ανανεωτικούς» σε κάθε πολιτικό κόμμα που πρέπει να έρθουν και αγχώνονται...

Λίγο καιρό πιο πριν τα ίδια έλεγε κι ο Βγενόπουλος. Μετά από όλα αυτά λογικό είναι να έχουν ...υπαρξιακές αναζητήσεις.

Γιατί όταν τα συμφέροντά τους ζητάνε να προσαρμοστούν πρέπει - βλέπετε - να σπεύσουν να το κάνουν.

Οποιος προσαρμοστεί πιο καλά και πιο αποτελεσματικά, όποιος διασφαλίσει την κερδοφορία τους, είναι γνωστό ότι στο τέλος παίρνει το χρίσμα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ