Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Κάποιοι πλουτίζουν από την εξαθλίωση των λαών

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στέκεται απέναντι και στα τέσσερα κόμματα της Βουλής, γιατί έχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη και γιατί δε θέλει με κανένα τρόπο να εξυπηρετήσει την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής στη χώρα μας», τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Καζάκος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι πολιτική της νέας τάξης πραγμάτων, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των στρατοκρατών και του ΝΑΤΟ και που η εφαρμογή της στην Ελλάδα έχει προκαλέσει τρομερά δεινά.

Ολοι οι μεταπολιτευτικοί προϋπολογισμοί, είπε, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση και είναι μελετημένοι με το υποδεκάμετρο, με μαθηματικούς υπολογισμούς. «Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τόνισε. Σε αυτούς τους Προϋπολογισμούς αποτυπώνεται η πορεία και η εξέλιξη αυτής της πολιτικής της νέας τάξης πραγμάτων. Μετά μάλιστα από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ένταξη στην ΟΝΕ και όλα αυτά που συνέβησαν, το πράγμα γίνεται φανερό. Οι στόχοι έχουν επιτευχθεί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ολοι οι προϋπολογισμοί είναι ακριβείς και φέρνουν το αποτέλεσμα για το οποίο έχουν γίνει. Το αποτέλεσμα είναι ορατό».

Αναφερόμενος στα όσα λέγονται για τη διεθνή οικονομική κρίση, τόνισε ότι οι κρίσεις σε αυτό το σύστημα το συγκεκριμένο είναι καινούριες ευκαιρίες για κερδοφορία και απλώς γίνεται ανακατανομή, αναδιανομή του πλούτου. «Φεύγουν από μερικά χέρια και πάνε σε μερικά άλλα. Ευκαιρίες για πλουτισμό είναι και για εξαθλίωση των μαζών», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ξέρετε, είπε, ότι οι κρίσεις, οι πόλεμοι, η αγραμματοσύνη είναι τα βασικά όπλα του καπιταλισμού για την υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου, για την εξαθλίωση των λαών; Δε βλέπετε; Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Η πραγματικότητα βοά, ουρλιάζει απέξω. Και εδώ η συζήτηση γίνεται λες και είμαστε σε άλλο πλανήτη, λες και δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς αυτήν τη στιγμή και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις αναπτυγμένες χώρες του καπιταλισμού, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες». Ο στόχος είναι, συνέχισε, όλη η εξουσία να κλειστεί στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών και των χρηματιστηρίων και αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί και τόνισε: «Ποιος αμφιβάλλει; Ποιος αμφιβάλλει ότι η υποβάθμιση των εθνικών Κοινοβουλίων και των εκλεγμένων κυβερνήσεων των λαών της Ευρώπης έχουν υποβιβαστεί στο ρόλο - ελπίζω να μην είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, αλλά θα τον πω - των σεκιουριτάδων ουσιαστικά, που διευκολύνουν την ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση των χρηματαποστολών. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Εμείς ξέρουμε, κατέληξε, ότι η μόνη διέξοδος σε αυτήν την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας - και καλούμε το λαό συνεχώς, τον ενημερώνουμε - είναι η οργανωμένη πολιτική ταξική πάλη. Αλλο τρόπο για να αντιστρέψουμε το κλίμα και να το γυρίσουμε υπέρ των εργαζομένων του τόπου μας, δε βλέπουμε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ