Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΟΣ
Ανεπιθύμητος ο υπουργός των εφοπλιστών

Με συγκέντρωση στο λιμάνι χάλασαν χτες την κυβερνητική φιέστα

Η δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της Χίου χτες το απόγευμα, ενάντια στην ασυδοσία των ακτοπλόων εφοπλιστών που πυροδοτεί η αντιλαϊκή πολιτική και η απαίτησή τους για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, ανάγκασε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα να μην πατήσει στο πόδι του στο νησί. Η προγραμματισμένη επίσκεψή του με σκάφος του λιμενικού, ακυρώθηκε και η σχετική φιέστα που είχε στηθεί μετατράπηκε σε φιάσκο.

Οι Χιώτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο λιμάνι του νησιού, απ' όπου ήταν σχεδιασμένο ν' ξεκινήσει η περιοδεία του υπουργού σε συνολικά 11 νησιά του Αιγαίου. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών (ΟΕΒΕ) Χίου. Δυναμικό ήταν το «παρών» και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενώ κάλεσμα για μαζική συμμετοχή είχε απευθύνει και η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ. Ανάλογη υποδοχή ετοιμάζουν στον υπουργό και οι κάτοικοι του Αϊ - Στράτη που αναμένεται να πάει σήμερα. Οι κάτοικοι του Αϊ - Στράτη έχουν να δουν καράβι που να τους συνδέει με την ηπειρωτική Ελλάδα κοντά ένα μήνα και εξυπηρετούνται μέσω Λήμνου με ένα πλοιάριο ...214 κοχ!

Νησιώτες και ναυτεργάτες είναι θύματα της πολιτικής που αναδεικνύει τους εφοπλιστές σε κράτος εν κράτει. Σύμμαχο έχουν οι εφοπλιστές και τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΝΟ. Σήμερα το πρωί ξεκινάει το ετήσιο γενικό της συμβούλιο και οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν φροντίσει με το κείμενο της διοίκησης και τους αλλοιωμένους συσχετισμούς, οι αποφάσεις να είναι κομμένες στα μέτρα της ελεύθερης αγοράς, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου ενάντια στα ναυτεργατικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ