Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΩΤΗΡΙΑ» - ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση για τις τεράστιες ελλείψεις

Κλείνει από σήμερα και το Νοσοκομείο Πατησίων

«Αυξήσεις, προσλήψεις, ανθυγιεινό, δωρεάν Υγεία για το λαό», απαίτησαν οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων «Σωτηρία» και Γενικό Κρατικό της Αθήνας με κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες στο «Σωτηρία». Οι εργαζόμενοι του «Σωτηρία» κατήγγειλαν ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο, για το ελλιπές προσωπικό και τους ασθενείς, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Βάσει του ξεπερασμένου οργανισμού (25ετίας) του νοσοκομείου, κενές είναι 700 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στους νοσηλευτές οφείλονται 16.000 ρεπό. Κλειστές παραμένουν, εξαιτίας των ελλείψεων, 21 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), ενώ ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί. Κατήγγειλαν ακόμα τους μισθούς πείνας, το χτύπημα που δέχονται και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία από τα αντιασφαλιστικά μέτρα που εκπορεύονται και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κ.ά.

Λίγο αργότερα, με πορεία, στο «Σωτηρία» έφτασαν οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού της Αθήνας. Κατήγγειλαν την τεράστια έλλειψη προσωπικού όλων των κλάδων. Ενδεικτικό είναι ότι στην απογευματινή και βραδινή βάρδια είναι υπεύθυνη σε τμήματα μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς. Οι εργαζόμενοι των δυο νοσοκομείων έκαναν συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της οδού Μεσογείων.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός των δημόσιων νοσοκομείων με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί και το Νοσοκομείο Πατησίων σε λουκέτο από σήμερα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου αναγκάστηκε να ζητήσει πρόσθετη πίστωση 65.000 ευρώ για να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες των ειδικευόμενων. Ομως, το υπουργείο Υγείας μετέφερε τις πληρωμές στον επόμενο χρόνο, γεγονός που ανάγκασε τους ειδικευόμενους γιατρούς να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από σήμερα. Μετά την απόφαση των ειδικευόμενων, έγινε συγκέντρωση των διευθυντών των τμημάτων και αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας όλων των τμημάτων του νοσοκομείου καθώς, όπως υπογράμμισαν, χωρίς την εργασία των ειδικευομένων είναι αδύνατη η λειτουργία τους. Μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζε για το θέμα εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ