Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαριές συνέπειες

Γρηγοριάδης Κώστας

«Μπροστά μας υπάρχουν δύο δυνατότητες: Η πρώτη είναι να βρούμε ταχύτατα ιδιωτικά κεφάλαια για την εταιρία και η δεύτερη να σηκώσουμε τα χέρια και να την αφήσουμε να πτωχεύσει». «Εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε ιδιωτικά κεφάλαια μέσα σε χρονικό διάστημα ολίγων μηνών, τότε η εταιρία θα απαξιωθεί, θα πωληθεί και οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. οι εργαζόμενοι) θα χάσουν τη δουλιά τους».

Και τα δυο παραπάνω αποσπάσματα είναι από την προχτεσινή ομιλία στη Βουλή του υπουργού Μεταφορών και αφορούν στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ). Προσθέστε τώρα σ' αυτά το 1 και παραπάνω τρισεκατομμύριο δραχμές του κρατικού προϋπολογισμού, που ξόδεψε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια σε προγράμματα «εξυγίανσης». Προσθέστε, ακόμη, τα 200 και πλέον δισεκατομμύρια, που θα ξοδευτούν στους επόμενους μήνες, προκειμένου να ξεπουληθεί η ΟΑ - αφού θα χρεωθεί ο κρατικός προϋπολογισμός τα χρέη της επιχείρησης και ό,τι άλλο θα «πετάξει» ο υποψήφιος αγοραστής - κι έχετε τις καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν παίρνει γιατρειά με ασπιρίνες και ημίμετρα. Οσο η χώρα βαδίζει στο «μονόδρομο» της ΟΝΕ και των «νόμων της αγοράς» ο λαός θα πληρώνει τέτοιες και άλλες βαριές συνέπειες. Ο άλλος δρόμος είναι η λαϊκή οικονομία και εξουσία, που προτείνει το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν και ζωντανή βιάζονται να την ...ενταφιάσουν! (2005-09-18 00:00:00.0)
Καταψηφίστε τη λογική του ευρωμονόδρομου (2004-05-22 00:00:00.0)
Στο... κενό ο κυβερνητικός αυταρχισμός (2003-12-07 00:00:00.0)
Νέα παράταση στο ξεπούλημα (2001-11-09 00:00:00.0)
Προκαλεί ο Πάγκαλος, τον καλύπτει η κυβέρνηση (2000-06-06 00:00:00.0)
Νέα γραμμή για Βουδαπέστη (1997-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ