Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδήλωση στη Βουλή

Με ενός λεπτού σιγή και ομιλίες εκπροσώπων των κομμάτων τίμησε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου χτες το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η συνέχιση της πάλης για την υλοποίηση των οραμάτων του Πολυτεχνείου είναι η μόνη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε σήμερα, τόνισε εκ μέρους του ΚΚΕ η βουλευτής του Βέρα Νικολαΐδου, υπογραμμίζοντας ότι το Πολυτεχνείο «ήταν αποτέλεσμα μικρών και μεγάλων αντιστάσεων» που οδήγησαν να υπερνικηθεί η «μοιρολατρία που καλλιεργούσαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού», «ακόμη ένα παράδειγμα ότι ο λαός έχει τη δύναμη να τα βάλει με τον ιμπεριαλισμό και το σύστημά του». Σήμερα, γίνεται προσπάθεια «να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο σε μουσειακό είδος», ανέφερε στη συνέχεια η βουλευτής του ΚΚΕ, με στόχο «να ξεχαστεί καθετί που μπορεί να ριζοσπαστικοποιήσει» τη νεολαία και τους εργαζόμενους.

Η Βέρα Νικολαΐδου επισήμανε την επικαιρότητα των συνθημάτων του 1973 αφού «η πλειοψηφία παράγει και ο πλούτος πηγαίνει όλο και σε λιγότερα χέρια», ενώ αναφερόμενη στην οικονομική κρίση τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει «καμιά θυσία για την πλουτοκρατία». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ στην Παιδεία, στην ανάγκη ενίσχυσης της πάλης ενάντια σε ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στο στόχο για μια «πραγματικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες». Τέλος, η Βέρα Νικολαΐδου κατήγγειλε τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύσεις της χώρας, επισημαίνοντας την «επιτακτική ανάγκη να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από τα σύνορα» και συνολικά «ο λαός να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και με την πάλη του να φέρει στο προσκήνιο τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα».

Αναφερόμενος στις αιτίες της χούντας ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, έκανε λόγο για «παραλογισμό μιας εποχής», «ανεξέλεγκτα πάθη και νοσηρές φιλοδοξίες» που οδήγησαν στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, καταλήγοντας ότι σήμερα «πρέπει να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή». Εκ μέρους της ΝΔ ο Κ. Μαρκόπουλος είπε ότι οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου «άφησαν στο πλάι τις κομματικές τους πεποιθήσεις και έδωσαν τέλος σε μια περίοδο πολιτικού σκοταδισμού». «Τιμούμε τους πρωταγωνιστές της αντίστασης ενάντια στη δικτατορία», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ. Γείτονας χαρακτηρίζοντας πρόοδο το ότι σήμερα «η οικονομία μας απολαμβάνει την ανθεκτική ασπίδα της ΟΝΕ». Τέλος, για «ξεχωριστή συγκίνηση που εκπορεύεται από τη σημασία που είχε για τη δημοκρατία μας η χρονιά εκείνη» μίλησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταξικό πρόβλημα και η βία κατά των γυναικών(2010-11-26 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2009-08-18 00:00:00.0)
Απαιτούνται μέτρα - φραγμός στην ομηρία και εκμετάλλευσή τους(2007-02-07 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί η τροπολογία(2006-07-12 00:00:00.0)
Δικομματική σφραγίδα στο έλλειμμα του ΝΑΤ(2006-02-07 00:00:00.0)
Ερχονται πιο δύσκολες μέρες(2004-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ