Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΝΕ
Η σημαία να παραδοθεί στο Πολυτεχνείο

Προκλητικό το ΠΑΣΟΚ για την κατάσχεση της σημαίας

«Η σημαία, το σύμβολο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, που έχει κατασχέσει αυθαίρετα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραδοθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εκεί όπου ανήκει», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή και τη συζήτηση που έχει ανοίξει αυτές τις μέρες γύρω από το θέμα της ματωμένης ελληνικής σημαίας του «Πολυτεχνείου». Και η ΚΝΕ συνεχίζει στο σχόλιό της:

«Πάει πολύ το ΠΑΣΟΚ, που από κοινού με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχουν διαλύσει το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα και το ΚΣ της ΕΦΕΕ εδώ και πάνω από μια δεκαετία, να μιλά για τη συγκρότηση του Προεδρείου της ΕΦΕΕ, ως όρο για να επιστρέψει η σημαία στο φοιτητικό κίνημα.

Στο τελευταίο καθορισμένο Πανσπουδαστικό Συνέδριο, οι αντιπρόσωποί της όπως και οι αντιπρόσωποι της παράταξης της ΝΔ βρίσκονταν εκδρομή στη Μύκονο!

Οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν το κεφάλαιο και τον ευρωμονόδρομο δεν έχουν καμία σχέση με τα συνθήματα του αντιιμπεριαλιστικού ξεσηκωμού πριν από 35 χρόνια: "Εξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ", "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία"», καταλήγει στο σχόλιό της η ΚΝΕ.

Προκλητικό το ΠΑΣΟΚ!

Θυμίζουμε ότι η επιτροπή εορτασμού του Πολυτεχνείου ζήτησε, με επιστολή της στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, να παραδοθεί η σημαία για να φυλάσσεται στο Μουσειακό χώρο του Πολυτεχνείου και να μην την εμφανίζει η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ ως αποκλειστικότητά της.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, απάντησε το περασμένο Σάββατο ότι τις προσεχείς μέρες προγραμματίζει την παράδοση της σημαίας στη Βουλή, έως ότου το ΚΣ της ΕΦΕΕ αποφασίσει για την αρμόζουσα λύση φύλαξής της. Μάλιστα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απαράδεκτη παρακράτηση της σημαίας από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, λέει ότι: «Μετά το 1980, η ΠΑΣΠ λόγω της αδυναμίας συγκρότησης του ΚΣ της ΕΦΕΕ, ανέλαβε ως η τότε πλειοψηφούσα παράταξη το καθήκον της φύλαξης και ανταποκρίθηκε με απόλυτη ευθύνη στο χρέος της»... Αλλο λίγο, δηλαδή, και θα ζητήσει να πούμε και «ευχαριστώ» στο ΠΑΣΟΚ που κρατάει «με το έτσι θέλω» τη σημαία πάνω από 25 χρόνια! Ξέχασε δε, ότι το ΚΣ της ΕΦΕΕ ήταν σε λειτουργία όλη τη δεκαετία του '80 και τη δεκαετία του '90 μέχρι το 1996.

Η απάντηση του Γ. Ραγκούση φαίνεται ότι προκαλεί «τριγμούς» εντός του χώρου του ΠΑΣΟΚ. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ με ανακοίνωσή της, αφού αξιοποιεί τα ίδια σαθρά επιχειρήματα του Γ. Ραγκούση για τη «φύλαξη» της σημαίας, λέει ότι την ευθύνη αυτή την έχει η ΠΑΣΠ συνολικά κι όχι το ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας έτσι, με την απόφαση να παραδοθεί η σημαία στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ