Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10229

ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ και όχι στην πλουτοκρατία

Η θωράκιση του καπιταλιστικού συστήματος είναι ριζικά αντίθετη με τα λαϊκά συμφέροντα. Απαραίτητος όρος, για να προστατεύσει ο λαός τα δικαιώματά του στο εισόδημα, στην εργασία, είναι η ανυπακοή και η απειθαρχία στον «ευρωμονόδρομο».

Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ η ενίσχυση των τραπεζών, και του κεφαλαίου συνολικά, με ζεστό κρατικό χρήμα είναι κοινός στόχος, ενόψει της οικονομικής κρίσης. Στάχτη στα μάτια του λαού οι αλληλοκατηγορίες τους, για το αν αυτό γίνεται με καλό σχέδιο ή χωρίς σχέδιο. Αυτό αναδείχτηκε από τη χτεσινή συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για τη «ρευστότητα» που παρέχει 28 δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες. Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοθέτημα, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Ο ΣΥΝ, επιμένοντας στην πρόταση περί ενός «πυρήνα από 3 δημόσιες τράπεζες», που θα ασκήσουν μια νέα πολιτική μακριά από κερδοσκοπικές πρακτικές, καλλιεργεί αυταπάτες, καλώντας το λαό να υποτάξει τα δικαιώματά του στην καπιταλιστική διαχείριση. Την ίδια ώρα, η ΕΕ, εγκρίνοντας το κυβερνητικό σχέδιο, απαιτεί να μην υπάρχει κανένας όρος περιορισμού της ελευθερίας του τραπεζικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ψεύδονται ασύστολα, ισχυριζόμενοι ότι η χρηματοδότηση των τραπεζών μπορεί να γίνει με όρους που συμφέρουν το λαό.


ΣΕΛ.  11

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΩΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες

Ποικίλες είναι οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες που είναι αφιερωμένες στα 90 ηρωικά χρόνια του ΚΚΕ. Από σήμερα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί την Εκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων στη Θεσσαλονίκη. Επίσης Εκθεση για την 90χρονη εκδοτική δραστηριότητα του ΚΚΕ θα λειτουργεί έως τις 12 Δεκέμβρη στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» (φωτ.). Συνεχίζεται στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Αθηναίων «Τεχνόπολις» η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών. Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ αφιέρωσε στη μεγάλη επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος τις χτεσινές εξορμήσεις, συνεχίζοντας το πλατύ άνοιγμα σε τόπους δουλειάς, συνοικίες, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (φωτ. από εξόρμηση στην ΕΘΕΛ).


ΣΕΛ.  7  -  9


ΚΚΕ
Ενίσχυση στους πυρόπληκτους και όχι στους εργολάβους

ΣΕΛ.  23
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Εφ' όλης της ύλης παρέμβαση στον ΟΕΚ

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΠΑΔ
Εμπαιγμός για ασφαλισμένους και εργαζόμενους

ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ