Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε άλλες πόλεις

Στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και τις πορείες που έγιναν χτες σε όλη τη χώρα, έδωσαν αγωνιστικό παρών, εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και πολλοί άλλοι, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς. Βροντοφωνάζοντας «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», διαμήνυσαν την απόφασή τους ν' αγωνιστούν για να μην πληρώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Στις διαδηλώσεις ξεχώρισαν τα μπλοκ των κομμουνιστών, μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που καλούσαν με τα συνθήματά τους, την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα σε κοινό μέτωπο αντεπίθεσης και ανυπακοής στον «ευρωμονόδρομο» της πλουτοκρατίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο Βόλο στην πλατεία Δημαρχείου, στα Τρίκαλα στην κεντρική πλατεία και στην Καρδίτσα στην πλατεία Πλαστήρα. Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν οι δυναμικές πορείες στους δρόμους των παραπάνω πόλεων.

Στην Πάτρα, η πορεία ξεκίνησε από το παράρτημα του Πανεπιστημίου και συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης περνώντας από το Βρετανικό Προξενείο και τη Νομαρχία. Στον Πύργο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΤΕ και πορεία στην πόλη.

Στη Χαλκίδα, μαθητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στα φανάρια της Νεάπολης από όπου ξεκίνησε μαχητική πορεία στην κεντρική εμπορική οδό.

Στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και ακολούθησε πορεία. Στη Λαμία οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Πάρκου και πραγματοποίησαν πορεία.

Μαζικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα. Το ποτάμι της διαδήλωσης ξεκίνησε από τη Δόμπολη και πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα αιτήματα διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών αναγράφονταν σε αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων Ιατρικής, ΒΕΤ, Πληροφορικής, Παιδαγωγικού και άλλων συλλόγων, στο πανό του ΠΑΜΕ που καλούσε σε αντεπίθεση ώστε να μην πληρώσει ο λαός την κρίση. Ιδιαίτερα μαζικά και πυκνά ήταν τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που κατέφθασε στο χώρο της συγκέντρωσης με πορεία από τη Νομαρχία.

Στο Αγρίνιο μεταξύ των διαδηλωτών που παραβρέθηκαν ήταν και οι εργαζόμενοι της «ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΤΣΙΚΗ» η εργοδοσία της οποίας μεθοδεύει το λουκέτο της επιχείρησης πετώντας στην ανεργία δεκάδες οικογένειες. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έκανε εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Κοινότητας Αγρινίου. Αντίστοιχες δυναμικές συγκεντρώσεις έγιναν σε Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Αρτα και Λευκάδα.

Στο Ηράκλειο Κρήτης η συγκέντρωση έγινε το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας. Νωρίτερα φοιτητές, μαθητές, νέοι, εργαζόμενοι με τα πανό του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κορνάρου και συγκροτημένα με πορεία έφτασαν λίγη ώρα αργότερα στο χώρο της συγκέντρωσης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική παρά την καταρρακτώδη βροχή, με δυναμικά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Γεφυροπλάστιγγας των δυνάμεων του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ταξικού κινήματος. Εγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το μνημείο Ηρώων όπου έγινε κατάθεση στεφανιών. Συγκέντρωση έγινε και στο Ρέθυμνο στο Δημαρχείο και πορεία μέσα στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ