Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Να αποσυρθεί η τροπολογία

Ξεκίνησε χτες η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά στον επανακαθορισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων απαίτησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, τοποθετούμενη επί της αρχής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου περί «χρηματοδοτικής μίσθωσης», στο οποίο και κατατέθηκε η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση.

Η τροπολογία «έρχεται μέσα στο καλοκαίρι ενώ είναι σε εξέλιξη μια ακόμη αντιασφαλιστική επίθεση», σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Αν δεν την αποσύρετε οι εργαζόμενοι θα πάρουν μέτρα, θα ξεσηκωθούν για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά τους». Οπως επισήμανε, «η τροπολογία υλοποιεί και εφαρμόζει τους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας ότι ακριβώς γι' αυτό το λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση δε διαμαρτύρεται. Αναφερόμενη στην ουσία της τροπολογίας, η Βέρα Νικολαΐδου σημείωσε: «Ο στόχος της είναι συγκεκριμένος: Ο αποχαρακτηρισμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών», με θύματα μάλιστα τις γυναίκες και τους νέους.

Αναφερόμενη συνολικά στο νομοσχέδιο, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις του που αφορούν στη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) παρέχουν δυνατότητες μακροχρόνιων μισθώσεων στις τράπεζες διευκολύνοντας τη συγκεντροποίηση του τραπεζικού κεφαλαίου και ενισχύοντας τη θέση του έναντι του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού. Εντύπωση προκάλεσε ότι στις ομιλίες των εισηγητών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στην επίμαχη τροπολογία για τα «Βαρέα και Ανθυγιεινά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ