Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο

Νέα συγκέντρωση και πορεία χτες από τους εργαζόμενους

«Αυξήσεις, προσλήψεις και όχι κοροϊδία, δώστε λεφτά για την Υγεία», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, δώστε κρατικές επιχορηγήσεις», «Εξω οι ιδιώτες απ' την Υγεία», απαίτησαν οι εργαζόμενοι και γιατροί του «Ευαγγελισμού», που πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο και πορεία στους γύρω δρόμους.

Για πολλοστή φορά, τους τελευταίους μήνες, οι εργαζόμενοι και γιατροί κατήγγειλαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, με οδυνηρές επιπτώσεις στους ασθενείς και τις συνθήκες δουλειάς. Μιλώντας σε συγκέντρωση στο προαύλιο, ο Ηλίας Σιώρας πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων υπογράμμισε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Επισήμανε ότι ο «Ευαγγελισμός» τείνει να γίνει νοσοκομείο - επιχείρηση με τους ασθενείς να πληρώνουν άγρια χαράτσια και με την εμβάθυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικά συνεργεία και εργολάβους.

Ακολούθησε πορεία στους γύρω δρόμους, ενώ αντιπροσωπεία του σωματείου και εργαζόμενοι πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα προβλήματα, τονίζοντας πέραν των άλλων ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει να μείνει χωρίς αναγκαία υλικά, αφού οι προμηθευτές έχουν σταματήσει λόγω χρεών να προμηθεύουν το νοσοκομείο. Με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού ενημερώνουν ότι την Τετάρτη 19 Νοέμβρη θα αποσύρουν από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ και το στοκ ασφαλείας (παρακαταθήκες) υλικών, και ότι θα συνεχίσουν με άλλα νοσοκομεία.

Ο διοικητής και αναπληρωτής διοικητής της Α' ΔΥΠΕ υποσχέθηκαν ότι θα «τρέξει» ο διαγωνισμός που έγινε τον Αύγουστο για 112 άτομα προσωπικό για τον «Ευαγγελισμό», ενώ δεν έχουν φτάσει στον «Ευαγγελισμό» ούτε οι 12 προσλήψεις από διαγωνισμό του 2005! Ανέφεραν ακόμα ότι θα προσληφθούν 30 άτομα επικουρικό προσωπικό, αλλά και ότι η ΔΥΠΕ θα εισηγηθεί στο υπουργείο την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων που δουλεύουν με STAGE κατά πέντε μήνες - ελάχιστα, πριν δηλαδή καταφέρουν να θεμελιώσουν δικαίωμα για πρόσληψη στο Δημόσιο. Το ΣΕΝΕ εξήγγειλε στάση εργασίας για το μεσημέρι της Δευτέρας, καλώντας στην πορεία για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ