Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ανέβαλαν το συνέδριο οι παρατάξεις της νοθείας!

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, από κοντά και η παράταξη του ΣΥΝ, αποχώρησαν από το συνέδριο που οι ίδιοι αποφάσισαν, επειδή δεν τους βγήκαν τα «κουκιά»

Οι ταξικές δυνάμεις πολιόρκησαν χτες το χώρο του Συνεδρίου, στέλνοντας μήνυμα ότι τα σχέδια των εργοδοτών και των εκπροσώπων τους δε θα περάσουν
Οι ταξικές δυνάμεις πολιόρκησαν χτες το χώρο του Συνεδρίου, στέλνοντας μήνυμα ότι τα σχέδια των εργοδοτών και των εκπροσώπων τους δε θα περάσουν
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, συγκροτώντας αντιΠΑΜΕ μέτωπο, πραξικοπηματικά, διέλυσαν χτες το απόγευμα το έκτακτο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, το οποίο οι ίδιες είχαν δρομολογήσει! Οι τρεις παρατάξεις ευθυγραμμίστηκαν πλήρως μπροστά στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροσώπων - πάνω από το 80% ήταν παρόντες - διαλύοντας το συνέδριο, επειδή δεν τους «βγήκε» η πρωτοφανής άθλια επιχείρηση νοθείας που είχε στηθεί.

Αποκαλύφθηκε έτσι στον κάθε εργαζόμενο ότι οι τρεις τους ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να ανακόψουν την αυξανόμενη επιρροή των ταξικών δυνάμεων, της ΔΕΣΚ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς του συνεδρίου, να παραχαράξουν τη θέληση των εργαζομένων του Πειραιά, για να διατηρούν το ΕΚΠ στον εκφυλισμό και να βγαίνει στον Πειραιά «λάδι» η αντιλαϊκή πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η ΔΕΣΚ δε θα αναδειχτεί και πάλι πρώτη δύναμη του ΕΚΠ, είχαν αποφασίσει να δοθούν κάρτες συνέδρων στους πάντες. Ακόμα και σε αντιπροσώπους από σωματεία που είναι σε διαδικασία διάλυσης!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, χτες το μεσημέρι, τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, εργαζομένων στην ελαιουργοσαπουνοποιία και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των νόθων και αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να μη μετέχουν στο συνέδριο αντιπρόσωποι από 10 σωματεία. Οι περιπτώσεις αυτές ήταν τόσο κραυγαλέες που η πρόεδρος υπηρεσίας του Πρωτοδικείου αναγκάστηκε να αποδεχτεί την αίτηση για τα 6 από αυτά.

Το απόγευμα, στην αίθουσα του ΟΛΠ ΑΕ όπου θα γινόταν το συνέδριο, οι τρεις παρατάξεις, παραβιάζοντας καταστατικό και νόμους, αρνήθηκαν να συγκροτήσουν το συνέδριο σε Σώμα. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΠ Π. Κυριακού με το «έτσι θέλω» πήρε το λόγο ανακοινώνοντας την απόφαση της ΠΑΣΚΕ να αναβληθεί το συνέδριο μέχρι να εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων. Με αυτό συμφώνησε η ΔΑΚΕ. Οσον αφορά την ΑΠ, ο επικεφαλής της Γ. Γαρβίλης, παίρνοντας το λόγο αφού έβγαλε ένα «επαναστατικό» λογύδριο, επιδεικτικά έδωσε στις άλλες δύο παρατάξεις το «σύνθημα» της αποχώρησης, βγαίνοντας πρώτος από την αίθουσα του συνεδρίου!

Οι μοναδικές στιγμές που στην αίθουσα του ΟΛΠ ακούστηκε η φωνή της εργατικής τάξης ήταν όταν το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ, ο Ν. Ξουράφης επικεφαλής της παράταξης και ο Γ. Μανουσογιαννάκης και όταν ακούστηκε το σύνθημα: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη» από το πλήθος των εργατών που είχε κατακλύσει μέσα και έξω την αίθουσα του συνεδρίου.

Από τους δύο συνδικαλιστές καταγγέλθηκαν οι πραξικοπηματικές διαδικασίες για τη διάλυση του συνεδρίου, στις οποίες κατέφυγαν οι τρεις παρατάξεις, προκειμένου, όπως ανέφεραν οι ομιλητές, να διατηρήσουν στο ΕΚΠ την πλειοψηφία για να βάζουν πλάτη να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ. Επισήμαναν ότι η ΔΕΣΚ θα είναι ξανά πρώτη δύναμη όποτε και αν γίνει συνέδριο και απηύθυναν το κάλεσμα για αποφασιστική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Μετώπου και την πανεργατική απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ