Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10225

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός

Αλέκα Παπαρήγα: Ολοι εκείνοι, κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που επικεντρώνουν το ζήτημα αποκλειστικά και μόνο στο τραπεζικό σύστημα, στα επιτόκια και στις πιστωτικές κάρτες, που είναι βεβαίως πρόβλημα, αποπροσανατολίζουν και κοροϊδεύουν το λαό

  • Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν, όλοι οι κλάδοι, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να αντιταχθούν ενάντια στο φιλοεργοδοτικό συνδικαλισμό και την υποταγή του στις ανάγκες της αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
  • Αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ. Να δώσουμε πνοή και ώθηση στη συμμαχία της εργατικής τάξης, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και αγρότες, κατά των μονοπωλίων και της ΕΕ. Αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
  • Ενας είναι ο δρόμος τούτη την ώρα για το λαό, κίνημα ισχυρό, που θα συγκρούεται με τη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, κίνημα παντού, ανά εργασιακό χώρο, ανά κλάδο, για τη διεκδίκηση μέτρων ικανοποίησης όλων των λαϊκών αναγκών.

ΣΕΛ.  6   -  7

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ 90 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Στο κόκκινο του αγώνα και στην πολυχρωμία της καλλιτεχνικής δημιουργίας ντύθηκε χτες το βράδυ ο πολιτιστικός χώρος του Δήμου Αθηναίων, «Τεχνόπολη», στο Γκάζι. Αφορμή, τα εγκαίνια της μεγάλης εικαστικής έκθεσης προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Εκδήλωση, που αποτέλεσε πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών και που όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει και ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός. Ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, κεραμίστες συναντήθηκαν και ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις. «Μια από τις καλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χρειάζεται πανίσχυρο εργατικό και γυναικείο κίνημα

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχτηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τις αντιπροσωπείες της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών.


ΣΕΛ.  3
ΚΝΕ
Η νεολαία στη λαϊκή αντεπίθεση

Ανακοίνωση - κάλεσμα για την 35η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.


ΣΕΛ.  15
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Προάσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων

ΣΕΛ.  25
ΠΑΜΕ
Πλατιά δράση με αιχμή την ακρίβεια και την κρίση

ΣΕΛ.  17
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ
Ο λαός να βάλει τέλος στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ