Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Να μειωθούν τώρα τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει οι ταξικές δυνάμεις για τα ζητήματα της κρίσης και της ακρίβειας

Την άμεση, δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, την κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων στους λογαριασμούς του ρεύματος, απαίτησαν ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και Ομοσπονδίες, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης. Τα συνδικάτα που συμμετείχαν στην παράσταση ήταν από τους κλάδους των Οικοδόμων, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Μετάλλου, των Λιθογράφων, των Εμποροϋπαλλήλων, των Τροφίμων - Ποτών, των Χαρτεργατών, του Επισιτισμού - Τουρισμού, των Λογιστών, του Φαρμάκου, των Κλωστοϋφαντουργών, των Ιδιωτικών Κλινικών, των Ηλεκτρολόγων, του Ξύλου, των Συμβολαιογράφων, των Οδοντοτεχνιτών, των Καθαριστριών, των Τηλεπικοινωνιών και των Γυμναστών.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών συνδικάτων συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κων. Μουσουρούλη. Κατήγγειλαν την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που έχει σαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την παραπέρα επιβάρυνση των λαϊκών εισοδημάτων. Σημείωσαν ότι, μέχρι τώρα, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει το 25%, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει επιπλέον αυξήσεις τα επόμενα χρόνια, οι οποίες θα ξεπεράσουν το 40%.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου προσπάθησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, λέγοντας προκλητικά ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα! Κι αυτό τη στιγμή που η τιμή του καθορίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες των μετόχων της ΔΕΗ και των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας, για περισσότερα κέρδη. Είπε ακόμα ότι «δεν είναι μάγος» για να προβλέψει πώς θα διαμορφωθούν τα τιμολόγια το 2009, σύμφωνα με τη λεγόμενη «ρήτρα καυσίμων», ενώ για την κατάργηση του ΦΠΑ παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ