Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι τροπολογίες - προσθήκες
Για το χαράτσωμα των ασθενών

Στην τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνεται:

«Στο Σχέδιο Νόμου "Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις", προστίθεται άρθρο το οποίο έχει ως εξής:

1. Απαγορεύεται η είσπραξη οποιουδήποτε ποσού από τον οποιοδήποτε προσέρχεται για να εξεταστεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου ή εγκύκλιος που επιβάλλει πληρωμή άμεση ή έμμεση, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, καταργείται. Η σχετική δαπάνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Απαγορεύεται η είσπραξη οποιουδήποτε ποσού από τον οποιοδήποτε προσέρχεται για να εξεταστεί στα απογευματινά τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων. Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου ή εγκύκλιος καταργείται. Η δαπάνη λειτουργίας των απογευματινών τακτικών ιατρείων βαρύνει εξ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό.

3. Ολες οι παρακλινικές εξετάσεις στα πάσης φύσης εργαστήρια των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας διενεργούνται δωρεάν.

4. Οι ανωτέρω προστατευτικές ρυθμίσεις επεκτείνονται στους μετανάστες και γενικότερα στους ανασφάλιστους, οι οποίοι τυγχάνουν ισότιμης αντιμετώπισης, και δεν επιβαρύνονται με το κόστος τόσο των εξετάσεων που τυχόν θα χρειαστούν, όσο και της πιθανής νοσηλείας τους. Κάθε άλλη σχετική αντίθετη διάταξη νόμου καταργείται».

Για το ωράριο γιατρών και εργαζομένων

Η τροπολογία έχει ως εξής:

«Το άρθρο 6 παρ. 1 του Ν. 3527/2007 τροποποιείται ως εξής:

"Προς διασφάλιση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων του ιατρικού και λοιπού προσωπικού των νοσηλευτικών και παρόμοιων ιδρυμάτων, αλλά και για λόγους που ανάγονται στο ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, το χρονικό διάστημα εργασίας για τους ειδικευμένους ιατρούς, για τους ειδικευόμενους ιατρούς και το λοιπό προσωπικό των νοσηλευτικών και παρόμοιων ιδρυμάτων που έχουν χαρακτήρα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ καθορίζεται σε σταθερό χρόνο 6 ωρών ημερησίως, 5 ημερών εβδομαδιαίως και συνολικά 30 ωρών εβδομαδιαίως. Περαιτέρω, το καθεστώς εφημεριών του Ιατρικού προσωπικού διαμορφώνεται αυτοτελώς σε μια εφημερία ανά εβδομάδα. Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας ή ΔΑ υπερισχύει της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης στο βαθμό που περιέχει ευνοϊκότερους για τους εργαζόμενους όρους"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η τροπολογία(2007-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ