Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΦΟΒΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Θεωρείται βέβαιο πλέον από όλους τους έγκυρους αναλυτές ότι η εν εξελίξει πρωτοφανής αυτή κατάσταση θα έχει χειρότερη συνέχεια (...) τόσο από την κυβέρνηση, που διαθέτει πλέον όλα τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν τη ζοφερή εικόνα του 2009, καθώς και από την προοδευτική Αντιπολίτευση, που ασφαλώς πρέπει να έχει και να προβάλει τις δικές της θέσεις, περιμένομε να ξεκινήσει αμέσως η προεργασία για την αναχαίτιση της κοινωνικής κρίσης (...) τόσον η μια πολιτική παράταξη όσον και η άλλη οφείλουν να προτάξουν στον σχεδιασμό που θα προτείνουν ένα αξίωμα: όλα τα οικονομικά μέτρα πρέπει να σφραγίζονται από την πρόνοια για τις πληττόμενες κοινωνικές τάξεις με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό. Είναι ηθική επιταγή» (ο Σ. Ψυχάρης, στο κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ: «Ευτυχώς υπάρχει σε αυτή την κρίσιμη φάση υπεύθυνη κυβέρνηση και συγκροτημένο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση συμβάλλει με ουσιαστικές προτάσεις, "αποβλέποντας στην ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και τη διεύρυνση των κοινωνικών δαπανών για τους οικονομικά ασθενέστερους"» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»: «Οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται πάντοτε στο επιχειρηματικό περιβάλλον και τους κανόνες που θέτει η Πολιτική. Συνεπώς εμείς ούτε ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα ούτε στοχοποιούμε συγκεκριμένες επιχειρήσεις» (η προσωποποίηση του πνεύματος «Ομπάμα» από τον Μ. Χρυσοχοΐδη του ΠΑΣΟΚ / στα ΝΕΑ).

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ: «Ως απατημένοι σύζυγοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έμαθαν τελευταίοι για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που τσέπωναν οι παρέες των τραπεζιτών (...) κι όμως όλοι τα ήξεραν. Και σιωπούσαν» (το πρωτοσέλιδο σχόλιο στο ΠΑΡΟΝ).

«ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΪΜΟΥ»: «Μέλη επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια, με τις κατσαρόλες ανά χείρας, πραγματοποίησαν πορεία στις γειτονιές ξεκινώντας την "εξέγερση της κατσαρόλας"» (το πρώτο θέμα στη ΧΩΡΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ