Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ για να πληρώσει ο λαός την κρίση

Στην ίδια ρότα αντιλαϊκής επίθεσης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρωτοστάτησε στα αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και τώρα, που αυτά τα τεράστια κέρδη οδηγούν στην κρίση, πρωτοστατεί με θράσος ώστε την κρίση να πληρώσουν οι λαοί. Με τη δημοσιοποίηση των φθινοπωρινών εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, εκτιμά ότι αναμένεται έκρηξη της ανεργίας και του πληθωρισμού, αλλά ταυτόχρονα καλεί να παρθούν μέτρα συγκράτησης στο πεδίο των μισθών των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να αξιοποιήσει την κρίση σαν ευκαιρία κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης και προώθησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Την ίδια ώρα, μια σειρά ...«εναλλακτικών» προτάσεων, που φορτώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης στις λαϊκές πλάτες, με το κράτος εγγυητή και υπηρέτη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, παρουσίασε χτες από τη Βιέννη ο Γ. Παπανδρέου.

Επιβεβαιώνεται πως οι εργαζόμενοι οφείλουν να εγκαταλείψουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και με ευκαιρία και την κρίση να συνειδητοποιήσουν ότι δική τους προοπτική είναι το συνολικό χτύπημα αυτής της πολιτικής και η λαϊκή αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  5,   7  -  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ