Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αγωνιστική πρόταση από το ΠΑΜΕ

Αγωνιστική πρόταση κατέθεσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τα οικονομικά, εργασιακά, την αξιολόγηση, την αποκέντρωση, τα αναλυτικά προγράμματα κλπ. και καλεί σε συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, για απεργιακή κινητοποίηση στις 11 και 12 Νοέμβρη και νέες γενικές συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ, «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΥΝ) και «Παρεμβάσεις» τελικά αποφάσισαν να προτείνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες με έναρξη ...50 μέρες αργότερα, την 1η Δεκέμβρη, χωρίς να παλεύουν την απεργία της 21ης Οκτώβρη και αφήνοντας όλο το Νοέμβρη «ανενεργό». Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει ξεμπροστιάσει τις συγκεκριμένες δυνάμεις για τη συνολική στάση τους στον κλάδο, μπροστά στην απεργία στις 21 Οκτώβρη, αποκαλύπτοντας την ταύτισή τους με την ασκούμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική, την επιδίωξή τους να στηθεί ένα «αντιδεξιό» μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση, το οποίο όμως θα οδηγεί σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που ασκείται (αξιολόγηση, αποκέντρωση, ευρωπαϊκά προγράμματα κλπ.).

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χτες καθηγητές, για τα προβλήματα της Τεχνικοεπαγγελματικής Εκπαίδευσης. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Δ. Πλατή, οι προτάσεις της ηγεσίας της ΟΛΜΕ βρήκαν ...ευήκοα ώτα, καθώς το υπουργείο Παιδείας τις χαρακτήρισε θετικές και άξιες μελέτης. Κόντρα στις θέσεις της ΟΛΜΕ, που δεν αγγίζει το διπλό ανισότιμο σχολικό δίκτυο, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαιτεί ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, διεκδικεί ενιαία εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ