Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Διευθυντική επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών

Το ρόλο του «άγριου παιδονόμου» ανέλαβε ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Λάρισας, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών. Σε μια επίδειξη «διευθυντικής πυγμής και αυθαιρεσίας», προχώρησε στην καθαίρεση (!) των προέδρων των 5μελών και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και απείλησε τους μαθητές που πρωτοστατούν στην κινητοποίηση με αποβολές και «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος». Στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων είπε ότι δεν πρέπει να πιστεύουν όσα τους λένε οι μαθητές, αλλά όσα τους λέει ο ίδιος. Κι αποκαλύπτοντας «τι και ποιοι κρύβονται πίσω του», ανέφερε ότι για τις ενέργειές του είναι ενήμερη η Νομαρχία Λάρισας και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς.

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου προχώρησαν, το περασμένο Σάββατο σε κατάληψη - ανάλογης μορφής κινητοποιήσεις είχαμε, τις τελευταίες μέρες και σε άλλα σχολεία του νομού - προβάλλοντας, καταρχήν, αιτήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου τους. Την περασμένη Δευτέρα, σε μαζική γενική συνέλευση, αποφάσισαν, με συντριπτική πλειοψηφία, να συνεχίσουν την πάλη τους, στη βάση και του διεκδικητικού πλαισίου που έχει θέσει το Συντονιστικό Μαθητών Λάρισας. Η κατάληψη σταμάτησε την Τρίτη - σ' αυτό συνέβαλαν και οι πιέσεις και οι απειλές του διευθυντή, αλλά οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και σήμερα θα πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία, που οργανώνει το Συντονιστικό.

Στην Κατερίνη

Σε Λύκεια της Κατερίνης, μαθητές που έκαναν εξόρμηση με υλικό σε μια προσπάθεια δημιουργίας συντονιστικού, δέχτηκαν εκφοβιστικές «παραινέσεις», τη φορά αυτή από διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων που προσπαθούν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς και την προσπάθεια των μαθητών μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις να στήσουν συντονιστικά συμβούλια σε κάθε πόλη. Χτες, κλιμάκιο της ΝΕ Κατερίνης του ΚΚΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κατερίνης και τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ