Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με τη νοθεία ο ΣΥΝ επιδιώκει να επιβιώσει συνδικαλιστικά

Με συγκεκριμένα στοιχεία οι ταξικές δυνάμεις απέδειξαν χτες σε συνέντευξη Τύπου το όργιο που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στις εκλογές του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η Σοφία Καλαντίδου, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο Γιώργος Πέρρος στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Motion Team

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η Σοφία Καλαντίδου, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο Γιώργος Πέρρος στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Το όργιο νοθείας που εκτυλίσσεται με οργανωτές την πλειοψηφία της διοίκησης (ενορχηστρωτής ο ΣΥΝ και οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στις εκλογές του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας και Πλεκτικής Βορείου Ελλάδας αποκαλύφθηκε μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσίασε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ξεμπροστιάζοντας συνολικά το ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Οπως επισήμανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και γγ του ΕΚΘ, οι συγκεκριμένες δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν την πλειοψηφία. Εχουν αλλοιώσει τα μητρώα και δεν επιτρέπουν στους εκπροσώπους της μειοψηφίας που ανήκουν στο ΠΑΜΕ να δουν τα μητρώα, τα οποία είναι έγγραφα του σωματείου τους.

Συγκεκριμένες καταγγελίες

Οι συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων κατήγγειλαν ότι:

  • Στις δύο τελευταίες αρχαιρεσίες του συνδικάτου (τη φετινή και αυτή που έγινε πριν τρία χρόνια) καίγονται τα μητρώα και φτιάχνονται καινούρια από την αρχή χωρίς κανέναν έλεγχο.
  • Είναι εκατοντάδες οι μαζικές διαγραφές αλλά και εγγραφές στο σωματείο χωρίς ενημερώσεις. Αυτές τις μέρες παρουσιάστηκαν στο ΕΚΘ άτομα που, χωρίς να ξέρουν καν σε ποιο σωματείο ψηφίζουν, έλεγαν «μου είπαν από την τοπική του ΠΑΣΟΚ», «μου είπαν από την τοπική του ΣΥΝ να 'ρθω να ψηφίσω». Ακόμα, παλιά μέλη που πλέον δεν εργάζονται στον ιματισμό.
  • Αν και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σωματείου οι εκλογές ξεκινούσαν στις 3 μ.μ., στην πραγματικότητα γίνονταν από τις 8 το πρωί εν κρυπτώ (χωρίς την παρουσία του συνδυασμού του αντιπροσώπου που στηρίζει το ΠΑΜΕ). «Στα ψιλά» αναφέρεται ότι τα πρωινά θα γίνουν εκλογές και «σε κάποιους εργασιακούς χώρους».
  • Συμπαραστάτη βρήκαν τον δικαστικό αντιπρόσωπο κύριο Μαυρανδρέα, που έχει καταγγελθεί επανειλημμένα με βαρβάτες παρανομίες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Αποστολή τους η εξυπηρέτηση του κεφαλαίου

Την επιδίωξη των «Αυτόνομης Παρέμβασης» - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ όχι μόνο να κουρελιάζουν τις επιλογές των εργαζομένων, αλλά και να τους παραδίδουν στην ασυδοσία του κεφαλαίου, επιβεβαιώνει και η «δράση» που έχει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Βορείου Ελλάδας με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία. Τα παραδείγματα βοούν:

  • Οταν οι εργαζόμενοι στο «Ουράνιο Τόξο», που είχαν απολυθεί, κατέλαβαν πριν 2 χρόνια το εργοστάσιο και προσπαθούσαν να κρατήσουν τα μηχανήματα ως μέσο πίεσης, στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της «ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προχωρήσει το «λουκέτο».
  • Οταν στη Δυτική Θεσσαλονίκη έκλεισε σε μια νύχτα η βιοτεχνία ΑΞΙΟΝ και ΡΑΜΕΡ, ο εργοδότης είπε στις εργαζόμενες ότι αν θέλουν να βρουν λύση να πάνε στο δικηγόρο του συνδικάτου. Εξήντα οικογένειες έμειναν χωρίς μεροκάματο και το σωματείο δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση.
  • Η πρόεδρος της ΜΙΝΕΡΒΑ σε εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας όχι μόνο πήρε το μέρος της εργοδοσίας, αλλά δεν έγραφε και την εργαζόμενη στο σωματείο γιατί δεν την είχε προσλάβει μόνιμα η επιχείρηση!
  • Η πλειοψηφία του Συνδικάτου, του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ πρωτοστάτησαν και μεσολάβησαν για να παίρνει θαλασσοδάνεια και μετά να απολύει ο Λαναράς.
Ενοχλεί η δράση του ταξικού κινήματος

«Ο ΣΥΝ χτυπάει συνειδητά στο πρόσωπό μου το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ» σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Σοφία Καλαντίδου, αναφερόμενη στις πρόσφατες συκοφαντίες του ΣΥΝ. «Δεν μπορείς να μιλήσεις για γεγονότα που δεν έγιναν» σημείωσε, τονίζοντας: «Εμείς θέλουμε να βάλουμε φρένο στη νοθεία. Εμείς δε θα σταματήσουμε να κάνουμε τους ελέγχους μας».

Αναφορικά με την επίθεση που εξαπολύεται σε βάρος του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε: Αυτό που τους ενοχλεί είναι η απείθαρχη στάση του ΠΑΜΕ απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ευρωλάγνες δυνάμεις. Κυρίως αυτό που ενοχλεί είναι ο απεγκλωβισμός και η ένταξη νέων δυνάμεων, νέων συνδικάτων, νέων συνδικαλιστών στο ΠΑΜΕ που υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης».

«Η "Αυτόνομη Παρέμβαση" του ΣΥΝ είναι μία χούφτα συνδικαλιστές που επιχειρούν να επιβιώσουν στον ιδιωτικό τομέα με το φιλί της εργοδοσίας. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι στον ιδιωτικό τομέα οι εργάτες και οι εργάτριες τους έχουν γυρίσει την πλάτη», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ