Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ)
Δεν προκήρυξε απεργία για την Πρωτομαγιά

Συντάχθηκε με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, απορρίπτοντας την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία

Την απαράδεκτη απόφαση της συνασπισμένης πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) να απορρίψει την πρόταση του ΠΑΜΕ να προκηρύξει πανθεσσαλονίκια απεργία για την 1η Μάη, καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ πρότεινε την προκήρυξη απεργίας (όπως κάνουν πολλά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Α/βάθμια σωματεία), με σκοπό να προσθέσουν το «ειδικό βάρος» του ΕΚΘ σε μια πρωτομαγιάτικη απεργία που αντιμετωπίζει την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να «μεταφέρει» την Πρωτομαγιά μετά το Πάσχα, σε μια προσπάθεια να την υπονομεύσει.

Ομως, η συγκεκριμένη πλειοψηφία όχι μόνο κρύφθηκε πίσω από το γεγονός ότι έχει προκηρύξει απεργία η ΓΣΕΕ, αλλά ήδη επέλεξε να μεταφέρει και το χώρο της συγκέντρωσης από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, με την αιτιολογία «να μην ενοχληθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς που θα είναι ανοικτή εκείνη την ημέρα».

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΕΚΘ για «πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική απόφαση για εκφυλισμό της μέρας της εργατικής τάξης και παρεμπόδιση του γιορτασμού της από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Οι δυνάμεις αυτές μαζί με την εργοδοσία υπονομεύουν την πρωτομαγιάτικη απεργία.

Αλλωστε, οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις υποστήριξαν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με μείωση μισθών, εφαρμόζοντας οι ίδιες τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς.

Οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίθεση χρυσαυγιτών ενάντια σε στελέχη του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που παρενέβησαν για να καταγγείλουν τη νοθεία στις αρχαιρεσίες του σωματείου προπονητών, την οποία καθοδηγούσε προσωπικά ο πρόεδρος του ΕΚΘ, και δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ "πιάστηκαν στα πράσα" έτοιμα να ψηφίσουν χωρίς καν να είναι μέλη του εν λόγω σωματείου.

"Μνημονιακές" και "αντιμνημονιακές" δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας. Η μόνη διαφορά τους είναι το ποια κυβέρνηση (τρικομματική ή της «κυβερνώσας αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ) θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, θα συνεχίσει το σφαγιασμό των εργαζομένων. Κοινός τόπος τους, το αντι-ΠΑΜΕ παραλήρημα».

Η Γραμματεία καλεί κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει αυτά τα εργοδοτικά «βαρίδια» μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ και στα ταξικά συνδικάτα. Να δώσει μαζικό, μαχητικό, ταξικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη, 1η Μάη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη και τον Μάη του '36(2019-05-03 00:00:00.0)
Καταψήφισαν την απεργία και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης(2010-01-26 00:00:00.0)
Με πνεύμα αντίστασης και ανατροπής(2004-04-21 00:00:00.0)
Δυναμώνει η μάχη της προετοιμασίας της(2004-04-17 00:00:00.0)
Αγωνιστικά, συντονισμένα, αποφασιστικά(1998-04-30 00:00:00.0)
Προσπάθεια φίμωσης της ΕΣΑΚ!(1996-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ