Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΝΤΕΪΒ ΦΙΛΟΝΙ
Star wars, Ο πόλεμος των κλώνων

Ο,τι ισχύει για τη «Μούμια» ισχύει και για τους κλώνους! Η διαφορά είναι πως εδώ αντί για αληθινούς ανθρώπους (αληθινούς τρόπος του λέγειν), έχουμε κινούμενα σχέδια (ας τα πούμε κινούμενα σχέδια). Και εδώ υπάρχει σεναριακό αλαλούμ. Και εδώ έχουμε πολέμους και φασαρία. Εδώ μάλιστα η φασαρία είναι στη διαπασών, αφού όλα τα ... κινούμενα είναι λαμαρινένια!

«Ο γαλαξίας πλήττεται από τον πόλεμο των κλώνων, έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του στρατού των ανδροειδών, των μοχθηρών Αυτονομιστών, κατά της Γαλαξιακής Δημοκρατίας και των Τζεντάι υπερασπιστών της», γράφει εισαγωγικά η περίληψη της ταινίας. Ρωτάω, με όλο το σεβασμό στον ανθρώπινο κόπο των δημιουργών και του γραφείου διανομής στην πατρίδα μας, «τι χαζά παραμύθια είναι αυτά; Ποιον νοιάζουν αυτές οι ανοησίες»;

Ξέρω δεν υπάρχει απάντηση. Ο κινηματογράφος είναι διασκέδαση, το λέει και το νέο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο του ΥΠΠΟ. Καθώς αντιλαμβάνεστε, είναι βαθύ το ρήγμα ανάμεσα στην τέχνη, στους εμπόρους της τέχνης και το ΥΠΠΟ. Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας!

Αυτοί χαρτονένιους πολέμους των άστρων και εμείς έφοδο στους ουρανούς!

Ακούγονται: Ματ Λάντερ, Ασλεϊ Εκστάιν, Τζέιμς Αρνολντ Τέιλορ, κ.ά. Θα υπάρξει και ελληνική μεταγλώττιση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ