Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αμεσα μέτρα για μετανάστες και ασυνόδευτους ανηλίκους

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη χώρα μας και αποτυπώνονται στην τραγική κατάσταση των χιλιάδων που στοιβάζονται καθημερινά έξω από το Τμήμα Αλλοδαπών στο Ρουφ, καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης.

«Συγκεκριμένα στο Τμήμα Αλλοδαπών στο Ρουφ, όπου εξετάζεται το 90-95% των αιτήσεων για άσυλο, η κατάσταση είναι τραγική. Δύο - τρεις χιλιάδες μετανάστες στοιβάζονται από Σάββατο βράδυ στην ουρά, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες, με την ελπίδα την Κυριακή να λάβουν την πολυπόθητη αίτηση που θα παρατείνει για λίγο την παραμονή τους στη χώρα μας. Ταυτόχρονα ο αριθμός αυτών που επιλέγονται τελικά είναι μόλις 400. Επιπλέον, την αγωνία τους αυτήν εκμεταλλεύονται και κυκλώματα δικηγόρων, αλλά και διάφορα παραμάγαζα, προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτησή τους», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Τραγικά επικίνδυνη είναι η κατάσταση για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες που δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά για διαμονή στη χώρα μας. Δεν υπάρχει κρατική μέριμνα για την εξασφάλιση στέγασης, σίτισης, ιατρικής φροντίδας, ενώ ένα μέρος τους βρίσκονται σε κρατητήρια» επισημαίνει στη συνέχεια και ζητά την άμεση λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Ρουφ, για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν στη χώρα, αλλά και ειδική μέριμνα για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, να μη φυλακίζεται και να μην επαναπροωθείται κανείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κατάσταση στη χώρα μας(6/3/2021)
Αδύνατη η περίθαλψη προσφύγων - μεταναστών εξαιτίας της έλλειψης διερμηνέων(17/4/2018)
Αθλιες συνθήκες κράτησης ανήλικων μεταναστών(23/7/2011)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των μεταναστών(20/7/2010)
Χωρίζουν παιδιά από τις οικογένειές τους(2/8/2009)
Ευρώπη - φρούριο και για τους ανήλικους μετανάστες(10/4/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org