Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Καταγγέλλει τη στάση του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Σε ανακοίνωση - καταγγελία σε βάρος του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου (ΝΣ) Αθήνας και του νομάρχη Αθήνας, προχώρησε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Στην καταγγελία αναφέρεται:

«Η ΝΑΣ καταγγέλλει τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου Αθήνας κ. Γ. Φελώνη και τον νομάρχη κ. Γ. Σγουρό γιατί στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 30.9.2008 κατά τη συζήτηση του θέματος αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα ειδικά σχολεία της περιοχής Νομαρχίας Αθήνας (ζήτημα μεταφοράς παιδιών, κτιριακό, θέμα προσωπικού) που με πρωτοβουλία και εισήγησή της έφερνε η παράταξή μας διέκοψαν τη συζήτηση για να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες τους.

Κατά τη συζήτηση, τόσο οι σύμβουλοι της ΝΑΣ όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων ατόμων με ειδικές ανάγκες ανέδειξαν με συγκεκριμένα στοιχεία την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν τον τομέα των ειδικών σχολείων καταλογίζοντας τις τεράστιες ευθύνες της νομαρχίας και της κυβέρνησης.

Η διοίκηση της νομαρχίας όμως (ανήκει στο ΠΑΣΟΚ) αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας των προβλημάτων με το νομάρχη κ. Σγουρό προτίμησε να επιδοθεί σε "ανοιχτή" προβοκάτσια κατά της ΝΑΣ και των παρευρισκομένων φορέων ΑμΕΑ.

Ετσι ο κ. Σγουρός είπε μεταξύ άλλων ότι "είναι ντροπή αυτή η τοποθέτηση και τα αιτήματα της ΝΑΣ και των μαζικών φορέων" και ότι οι παραβρισκόμενοι φορείς καταργούν τη δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο νομαρχιακό συμβούλιο κ. Λυκούδης τάχθηκε οριστικά υπέρ της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, μέσω παραχώρησης αρμοδιοτήτων στην ΤΑ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πρέπει να γίνει ένας κατάλογος αρμοδιοτήτων δραστηριοτήτων της νομαρχίας και το κυριότερο δεν αντέδρασε στην αντιδημοκρατική ενέργεια του προέδρου και του νομάρχη να διακόψουν τη συνεδρίαση και να μην επιτρέψουν τη λήψη απόφασης.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. (κ. Παπαδόπουλος) ζήτησε ουσιαστικά από τον πρόεδρο του ΝΣ να παρθούν μέτρα για να αποκλειστούν "τέτοιου είδους φαινόμενα" δηλαδή η συζήτηση σοβαρών θεμάτων και μάλιστα με τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων φορέων.

Η ΝΑΣ καλεί τους εργαζόμενους, ειδικότερα τους γονείς παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα κόμματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., που με την πολιτική τους και τους εκπροσώπους τους στην ΤΑ υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου για τα οποία δουλεύει και η νομαρχία Αθηνών με το νομάρχη της κ. Σγουρό.

Ο,τι κι αν κάνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι συνεργοί τους ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., τα σχέδιά τους δε θα περάσουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενέκρινε την περιβαλλοντική μελέτη για το γήπεδο του ΠΑΟ(22/5/2009)
Πρόταση για έκτακτο συνέδριο(9/4/2009)
Καταγγέλλει την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου(7/4/2009)
Στριμώχτηκε ο νομάρχης Αθηνών(1/10/2008)
Πρόγραμμα για ...απασχολήσιμους(13/1/2005)
Να σταματήσει τώρα η προπαγάνδα των πακέτων!(3/9/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org