Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Συμμετοχή στην απεργία

Τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών στην απεργία στις 21 Οκτώβρη αποφάσισε προχτές το βράδυ η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού - ΑΕΙ. Στη συνεδρίαση, δε διαμορφώθηκε κοινό πλαίσιο, καθώς η κάθε παράταξη κατέθεσε διαφορετικό πλαίσιο και καμία δε διέθετε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ-ΑΕΙ) κατέθεσε πλαίσιο για την απεργία με αιχμές την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων, την ανατροπή του νόμου πλαισίου, την απειθαρχία - μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 και την κατάργηση των νόμων για κολέγια και μεταπτυχιακά.

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους πανεπιστημιακούς σε πάλη για αναδιαμόρφωση μιας πραγματικά ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν και σε αντιπάλεμα όλου του νομοθετικού πλαισίου που διαμορφώθηκε από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με βάση τις κατευθύνσεις της Μπολόνια και τις αποφάσεις της ΕΕ. Ακόμα, διεκδικεί κάλυψη όλων των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενιαίο μισθολόγιο με βάση τα 2.000 ευρώ καθαρά για τον πρωτοδιόριστο λέκτορα, καθιέρωση της σύνταξης στο 80% του μισθού του τελευταίου εργασιακού έτους, ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο μισθό. Η ΔΗΠΑΚ ξεκαθαρίζει ότι αγωνίζεται για την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων πραγματικά δωρεάν σπουδών για όλους τους φοιτητές, δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων συγγραμμάτων σε όλους τους φοιτητές, διεύρυνση της φοιτητικής μέριμνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ