Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10194

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»
Να μην πουληθεί η ΟΑ και ευχόμαστε να μη βρεθεί αγοραστής

Ολα όσα λέγονται για εγγενείς τάχα αδυναμίες της «Ολυμπιακής» είναι ψέματα, επομένως αυτό που χρειάζεται να γίνει τώρα είναι να μπει επί τάπητος να μην πουληθεί η «Ολυμπιακή» και ευχόμαστε να μη βρεθεί αγοραστής. Οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια έγιναν γιατί το ήθελε το μεγάλο κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  13

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο

Ανάρπαστος ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις της ΚΕ

  • Ολο το Κόμμα και η ΚΝΕ, πολλοί φίλοι και οπαδοί στρατεύτηκαν με αισιοδοξία και ενθουσιασμό στη μάχη της προχτεσινής πανεξόρμησης, της μεγαλύτερης έως τώρα, με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» και τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 18ο Συνέδριό του.
  • Τεράστια η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον από πλατιά στρώματα εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, αλλά και προοδευτικών ανθρώπων που ανησυχούν, προβληματίζονται, αναζητούν φιλολαϊκή εναλλακτική διέξοδο και προσδοκούν από την προοπτική της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, ανεξάρτητα από το πώς την κατανοούν.
  • Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη την πολύμορφη συζήτηση των Θέσεων για το Συνέδριο, με τους ανθρώπους του μόχθου, με τους συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ, ώστε μέσα από τις εμπειρίες τους στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες, να συμβάλουν στον εμπλουτισμό τους, για να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Ισχυρό ΚΚΕ - 18ο Συνέδριο Αντεπίθεσης.

ΣΕΛ.  6   -   7

90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Πηγή έμπνευσης η ζωή του κομμουνιστή επιστήμονα

Ο Πέτρος Κόκκαλης έθεσε την επιστήμη και τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση του ανθρώπου. Γι' αυτόν τον επιστήμονα - αγωνιστή, που πρόσφερε στο ΚΚΕ, στο ΕΑΜ, στον ΔΣΕ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, οι κομμουνιστές, σε εκδήλωση της ΚΕ για τα 90 χρόνια του Κόμματος, έστησαν προτομή στο ύψωμα Βέρτενικ του Γράμμου, όπου στεγαζόταν το Νοσοκομείο του ΔΣΕ.


ΣΕΛ.  8  -  9

Την Πέμπτη η συνέντευξη Τύπου

Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, για τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μεταφέρεται λόγω της στάσης εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ για την Πέμπτη 9 Οκτώβρη και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).



ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2009
Εγγυάται τα κέρδη της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ
Σήμερα η πλατιά σύσκεψη για την απεργία

ΣΕΛ.  19
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Ακινητοποίησαν το μισό στόλο!

ΣΕΛ.  20
«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
Επιχειρείται η επιβολή της στα σχολεία

ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ