Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες

Ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς, μπροστά στην απεργία της 21ης Οκτώβρη

«Στις 21 του Οκτώβρη δίνουμε ταξική απάντηση στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία, στην υποταγή. Παίρνουμε μαζικά μέρος στην απεργία». Το παραπάνω αγωνιστικό κάλεσμα στην απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε κάθε καθηγητή, δάσκαλο, νηπιαγωγό, τονίζοντας παράλληλα: «Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Συμμετέχουμε μαχητικά στα ταξικά μπλοκ, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ασκεί κριτική στο συντονισμό «από τα πάνω» που επιδίωξαν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, οι οποίες ανακοίνωσαν για άλλη μια φορά μία 24ωρη απεργία χωρίς συγκεκριμένη κλιμάκωση, κάτω από τους σχεδιασμούς της ΑΔΕΔΥ. Αναδεικνύει, δε, την αναξιοπιστία των ηγεσιών αυτών των Ομοσπονδιών: «Δεν μπορούν να διαχειριστούν αγώνες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική γιατί επί της ουσίας συμφωνούν μ' αυτή», λέει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και φέρνει ως παράδειγμα τη συμφωνία των Ομοσπονδιών με το σχολικό μοντέλο που εφάρμοσε ο Αρσένης, με τα ευρωπαϊκά προγράμματα (Αγωγή Υγείας, κλπ.), με την επιδοματική πολιτική των ψίχουλων, με το Ολοήμερο Σχολείο, την Ευέλικτη Ζώνη και τη Διαθεματικότητα, το 2πλό ανισότιμο σχολικό δίκτυο ΓΕΛ/ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου...

«Μόλις την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας σαν θετικές τις προτάσεις της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ "για το 4ο μεταλυκειακό έτος ειδίκευσης", φρόντισε να τη διαβεβαιώσει ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει σύντομα τη χρηματοδότησή του μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα», συνεχίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και προσθέτει ακόμα ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ είναι αναξιόπιστες, γιατί, από τη μια, εγκαλούν τις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διαλόγους και, από την άλλη, συμμετέχουν κι οι ίδιες σ' αυτούς τους διαλόγους (αποφάσισαν πρόσφατα να στείλουν αντιπροσώπους στο ΕΣΥΠ)...

«Οι ηγεσίες αυτές - σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών - τη μέρα της ταξικής πανεργατικής δράσης, αποφάσισαν να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα, καλλιεργώντας το συντεχνιασμό και έτσι αποπροσανατολίζουν τους εκπαιδευτικούς, προσπαθώντας να εμφανίσουν ένα "αγωνιστικό" προσωπείο απέναντι στις αναξιόπιστες και ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, όταν είναι γνωστό ότι και αυτές καθοδηγούνται από τις ίδιες παρατάξεις που πλειοψηφούν στις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, δηλαδή την ΠΑΣΚ, τη ΔΑΚΕ και την παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς, αντίθετα, έχουμε μιαν άλλη αντίληψη. Η πάλη στην Παιδεία δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς ή τους αυριανούς εργαζόμενους. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο. Και αυτό, γιατί η αντίσταση στην επίθεση στην Παιδεία συνδέεται όλο και πιο στενά με την αντεπίθεση στον τομέα της εργασίας και της οικονομίας. Για όλους αυτούς τους λόγους, η πάλη για την Παιδεία αφορά όλους, και πρώτα από όλα την εργατική τάξη, στην οποία ανήκουμε και εμείς σαν εργάτες του πνεύματος», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, προβάλλοντας ένα διεκδικητικό πλαίσιο που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική στην Παιδεία και ολόκληρη την κοινωνία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικασμένη η προσπάθεια υλοποίησης του κατηγοριοποιημένου σχολείου των δεξιοτήτων(2023-05-11 00:00:00.0)
Ο κλάδος έχει τη δική του θέση στη μάχη(2010-04-15 00:00:00.0)
Αύριο οι εκλογές για τη νέα διοίκηση(2007-06-23 00:00:00.0)
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία(2006-09-15 00:00:00.0)
Με πρόταση για απεργίες απευθύνεται στους διδασκαλικούς συλλόγους(1999-12-23 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας των εκπαιδευτικών(1998-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ