Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «τσίπα»...

Η «τσίπα» αποδεδειγμένα δεν υπάρχει. Χάθηκε όταν η δημοτική αρχή Ζαχάρως (στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ) δεν πήρε κανένα μέτρο πριν τις φονικές πυρκαγιές, αντίθετα έφτιαχνε... γεφύρια. Οταν μετά τις πυρκαγιές αντί για αντιπλημμυρικά έργα έστελνε τις μπουλντόζες για να διαμορφωθεί χώρος στον Μπισκινόκαμπο για την εγκατάσταση κτισμάτων. Οταν λειτουργούσε επιλεκτικά και ψηφοθηρικά με την ανθρωπιστική βοήθεια που είχε φτάσει για τους πυρόπληκτους. Χάθηκε τέλος, όταν μετά από όλα αυτά, επιχείρησε να εξιλεωθεί κάνοντας μνημόσυνα για τους νεκρούς των πυρκαγιών.

Οι συγγενείς 19 θυμάτων των πυρκαγιών στην Αρτέμιδα αντέδρασαν ρητά και κοφτά. Με επιστολή τους στη δημοτική αρχή, την ημέρα που συζητιόταν το θέμα για την επιμνημόσυνη δέηση και την ανακήρυξη της 24ης Αυγούστου ως ημέρα μνήμης και αργίας, ξεκαθάρισαν: Δε θέλουμε μνημόσυνα από σας. Σας απαγορεύουμε να μνημονεύετε τα ονόματα των δικών μας ανθρώπων για να φτιάξετε το προφίλ σας.

Παρ' όλ' αυτά φαίνεται πως έχει χαθεί κάθε ίχνος από φιλότιμο της δημοτικής αρχής. Οπως μεγάλη είναι και η αγωνία της να καλύψει με μνημόσυνα και κόλλυβα τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν την ίδια, αλλά και την κυβέρνηση. Παρά την απαγόρευση των συγγενών των νεκρών προχωρά στις 24 Αυγούστου σε Επιμνημόσυνη Δέηση στη Ζαχάρω. Προκλητικοί κι αδίσταχτοι, ακόμα και με τον ανθρώπινο πόνο. Ακόμα και την απώλεια αθώων ανθρώπων χρησιμοποιούν για να «καθαρίσουν» τα βρωμόχερά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ