Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωση πίστης στο «δίκαιο» του κατακτητή

Δήλωση πίστης στους νεοταξικούς σχεδιασμούς και το «δίκαιο» του κατακτητή αποτελούν τα «συλλυπητήρια» που απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» Γ. Παπανδρέου στον πρόεδρο της Γαλλίας για το θάνατο 10 Γάλλων στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Ο Γ. Παπανδρέου, ως προεδρεύων της «παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας», έσπευσε ανάμεσα στους πρώτους να δώσει τα διαπιστευτήριά του στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και, αναπαράγοντας την προπαγάνδα τους, επιχείρησε να εμφανίσει το θάνατο των Γάλλων στρατιωτών που συμμετείχαν στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής σαν αποτέλεσμα ...«τρομοκρατικής ενέργειας».

Τι ώθησε όμως τον Γ. Παπανδρέου να παραβλέψει ακόμα και τη μαρτυρία Γάλλου στρατιώτη ότι οι συνάδελφοί του σκοτώθηκαν από φίλια πυρά ΝΑΤΟικού αεροσκάφους και να «καταδικάσει απερίφραστα» την ...«τρομοκρατία»; Τίποτα περισσότερο από τη «συνετή» στάση που πρέπει να επιδείξει ο αρχηγός ενός νεοταξικού κόμματος, το οποίο χωρίς δεύτερη σκέψη υιοθέτησε το δόγμα περί ...«αντιτρομοκρατικού πολέμου» των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, συμμετέχοντας με όλα τα μέσα σε κάθε δολοφονική επέμβασή τους ανά τον κόσμο. Τίποτα λιγότερο από το γεγονός ότι με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στην οποία υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γ. Παπανδρέου, Ελληνες στρατιώτες βρέθηκαν στο Αφγανιστάν, συμμετέχοντας στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής. Το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα διατηρεί και σήμερα στο Αφγανιστάν η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της και έχοντας την απόλυτη στήριξή τους...

Αυτή την πολιτική υπερασπίζεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, εμφανίζοντας θύματα ...«τρομοκρατίας» το στρατό των κατακτητών. Οταν όμως τα ΝΑΤΟικά βομβαρδιστικά ισοπέδωναν ολόκληρα χωριά στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία και δολοφονούσαν αθώους ανθρώπους, τότε οι ίδιοι απολογητές του ιμπεριαλισμού μιλούσαν για ...«ανθρώπινα λάθη» και ...«παράπλευρες απώλειες»!


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ