Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενοχλεί η υπόθεση Παυλίδη

Σχέδιο αποσύνδεσης της υπόθεσης Παυλίδη από τη συνολικότερη σκανδαλώδη πολιτική ενίσχυσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου δρομολογεί η κυβέρνηση ...αξιοποιώντας δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών, που καλούν τον πρώην υπουργό να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Μια μόλις μέρα μετά τη δήλωση του υπουργού Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος προέτρεψε τον Αρ. Παυλίδη να «ακολουθήσει το παράδειγμα Κουκοδήμου», χτες ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Καμμένος με δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε: «Ο πολιτικός έχει δύο επιλογές: Είτε στέλνει στον εισαγγελέα τον συνεργάτη του και τον απομακρύνει ή από εκεί και πέρα αναλαμβάνει κι εκείνος την ευθύνη και παίρνει και την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις του συνεργάτη του»... Η δήλωση του κυβερνητικού αξιωματούχου δείχνει ουσιαστικά την «πόρτα εξόδου» στον Αρ. Παυλίδη, αφού ο πρώην υπουργός έχει καλύψει πλήρως τον στενό του συνεργάτη που εμπλέκεται στην υπόθεση χρηματισμού από τον εφοπλιστή Μανούση για τις επιδοτήσεις των λεγόμενων άγονων γραμμών.

Μάλιστα, ο Π. Καμμένος προέβλεψε ότι θα υπάρξει «γρήγορη εκδίκαση από τη Δικαιοσύνη της υπόθεσης αυτής. Από εκεί και πέρα, θα παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν και ο καθένας θα αναλάβει τις δικές του ευθύνες». Ουσιαστικά, δηλαδή, κάλεσε τον Αρ. Παυλίδη να ανεξαρτητοποιηθεί και μετά το τέλος της υπόθεσης, όπως και στην περίπτωση του Κ. Κουκοδήμου, να επανέλθει στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Την ίδια στιγμή, χτες, υπήρξαν νέα δημοσιεύματα για την υπόθεση με τη δρομολόγηση πλοίου στην επιδοτούμενη γραμμή Τήλου - Ρόλου, την οποία ο δήμαρχος Τήλου είχε καταγγείλει ως «φωτογραφική». Συγκεκριμένα, τα «Νέα» αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ ότι τα μέλη της επιτροπής που αξιολόγησαν τις προσφορές των ναυτιλιακών εταιρειών στο διαγωνισμό επισημαίνουν πως «η κατακύρωση των αποτελεσμάτων (σ.σ. του διαγωνισμού) έγινε με απόφαση του κ. υπουργού». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το «πλοίο "Πρωτεύς" που έχει ηλικία 33 ετών ανέλαβε το δρομολόγιο έναντι επιδότησης 16.900 ευρώ ανά ταξίδι, ενώ η εταιρεία "Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή" ζητούσε 10.500 ευρώ ανά ταξίδι»... Με δήλωσή του στο «Μέγκα» ο Αρ. Παυλίδης παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη ανάθεση του δρομολογίου «ήταν επιλογή του υπουργείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ