Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Υποκριτές...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΒΡΕ παιδιά; Θυμήθηκε ο Τσουκάτος ότι πριν από 9 χρόνια είχε δει κάτι λεφτά από τη «Ζήμενς» να πηγαίνουν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;

Φαίνεται πως δεν του φάνηκε αρκετά σοβαρό θέμα για να μας το πει τότε, ενώ τώρα άλλαξε αντίληψη περί των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τις πολυεθνικές.

Προφανώς, το τι έχει γίνει από το 1999 έως σήμερα και το πόσα τέτοια εμβάσματα έχουν φτάσει στα ταμεία των «μπλε» και των «πράσινων» το αφήνει στη ...φαντασία μας.

Επειδή, όμως, μέσα στο δαιδαλώδες σκηνικό των «οφ σορ» εταιρειών των λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες και των οικονομικών λαβυρίνθων του όλου συστήματος ποτέ δε βρίσκεις άκρη με αυτά, υπάρχουν και ...άλλα κριτήρια.

Απλούστατα, μπορεί κανείς να αναζητήσει το ποιους ωφελούν οι πολιτικές που προωθεί κάθε κόμμα, ώστε να καταλάβει ποιοι το στηρίζουν (και) οικονομικά.

Κι όταν βλέπουμε με σαφήνεια (πολλές φορές χωρίς καν προσχήματα) τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να νομοθετούν ανοιχτά υπέρ των συμφερόντων των εταιρειών γενικώς (ενίοτε και ...ειδικώς), κατανοούμε το τι συμβαίνει.

Ο «πράσινος» Τσουκάτος σήμερα ή κάποιος «μπλε» των ομολόγων χτες απλά έρχονται και πρακτικά να επιβεβαιώσουν την κατάσταση.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟ μιζο-χαμό, έχουμε και τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει ...υψωθεί πάνω από τη σαπίλα και να κάνει αφ' υψηλού κάθαρση στο ΠΑΣΟΚ με αναστολές κομματικής ιδιότητας!

Αν ο ίδιος, πάντως, είχε λίγες κανονικές ...αναστολές, μάλλον θα έπρεπε να βγει να εξηγήσει πώς συνδυάζονται οι εξαγγελίες περί διαφάνειας που κάνει κάθε λίγο και λιγάκι με την πραγματικότητα.

Και θα βρεθεί σε ...δύσκολα διλήμματα. Βλέπετε, σε αυτές τις περιπτώσεις, ή ξέρεις και «κάνεις την πάπια», ή δεν καταλάβαινες τι γίνεται γύρω σου.

Τίποτε από τα δύο, πάντως, δεν ταιριάζει στο προφίλ του «μεγάλου ηγέτη», για το οποίο πασχίζουν και ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Καραμανλής.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ισως αυτοί οι δύο θα πρέπει να βρεθούν να το συζητήσουν το θέμα. Εχουν αμφότεροι αντίστοιχες εμπειρίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
3η Σεπτέμβρη...(3/9/2009)
Ξεσκεπάζεται η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ(5/7/2009)
Σε δυο «βάρκες» για να σκεπάσουν το σκάνδαλο(1/7/2009)
«Ζήμενς» και ...ζέχνει(21/6/2008)
Το σχέδιο...(28/8/2007)
Διαψεύδεται η προσφυγή σε ψήφο εμπιστοσύνης(26/1/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org