Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις για το γιορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ:

Στην Κρήτη

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Οδοιπορικό σε τόπους όπου έδωσε σημαντικές μάχες ο Δημοκρατικός Στρατός Χανίων οργανώνουν, από κοινού, η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο του οδοιπορικού θα γίνει επίσκεψη στις «Φώκιες», στη συνέχεια στο οροπέδιο Ομαλού στο Αρχηγείο του Δημοκρατικού Στρατού Χανίων (σπίτι στρατηγού Μάντακα), με κατάληξη στο «Ξυλόσκαλο» στον πόρο του φαραγγιού της Σαμαριάς, όπου θα γίνει και η προγραμματισμένη εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάχη της Σαμαριάς. Η αναχώρηση θα γίνει έξω από το Δημαρχείο Χανίων στις 8.30 το πρωί.

Στη Λάρισα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/6: Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των 90χρονων του Κόμματος, διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση προς τιμήν της 123ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, στην Καλλιπεύκη (θέση «Πατωμένη»), όπου ήταν η έδρα της Ταξιαρχίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γ. Νταφούλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στο Αγρίνιο

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6: Η ΚΟ Αγρινίου του ΚΚΕ, τιμώντας τα 90 χρόνια ιστορίας και δράσης του Κόμματος, διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «ΑΝΕΣΙΣ». Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Προβολή dvd με ιστορική αναδρομή στο καπνεργατικό κίνημα. Ομιλία με θέμα «Εργατική τάξη, καπνεργάτες και ΚΚΕ». Φωτογραφικό υλικό. Παρουσίαση του έργου «Καπνεργάτες, οι κυνηγοί του ονείρου», σε μουσική Κ. Γκίκα και ποίηση Α. Μπαρχαμπά, με λαϊκά δρώμενα των αντεργατικών συνθηκών που βίωναν οι καπνεργάτες στο χώρο δουλειάς, αφήγηση, ζωντανό τραγούδι και χορευτικό. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Διόνη και ο ίδιος ο συνθέτης.

Στη Δραπετσώνα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6: Οι Κομματικές Οργανώσεις Δραπετσώνας - Χαραυγής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 90 χρόνων του ΚΚΕ, διοργανώνουν στις 7 μ.μ. εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή των Ελλήνων Ποντίων στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Ενωσης Ποντίων Πειραιά (Καπετανίδου και Σωκράτους, Δραπετσώνα). Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, δόκτωρ Πολιτικών Επιστημών. Θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού και θα προβληθεί βίντεο για την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/6: Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, τιμώντας τον ήρωα του ΔΣΕ και του κομμουνιστικού κινήματος Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου), στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), στις 11 π.μ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το άνοιγμα της συγκέντρωσης θα κάνει ο γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ Νίκος Αγγελόπουλος, ακολούθως θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διαμαντή Γιάννης Βούζας - Λαδιάς, ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση τιμής για τον Γιάννη Αλεξάνδρου (Διαμαντή)(25/6/2017)
Για τον καπετάν Διαμαντή(21/6/2015)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών(19/6/2013)
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ(24/6/2008)
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ(18/6/2008)
Τιμούν την ίδρυση του ΔΣΕ(24/8/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org