Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΑΒ
Απέρριψαν τις προτάσεις της εργοδοσίας

Το δρόμο του αγώνα και όχι του συμβιβασμού και της υποταγής, επέλεξαν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση, απορρίπτοντας την πρόταση της εργοδοσίας, την οποία αποδέχτηκαν και μετέφεραν η ΔΑΚΕ και ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ.

Με συντριπτική πλειοψηφία στην ψηφοφορία που έγινε, οι εργαζόμενοι απέρριψαν την ελάχιστη «αύξηση» στο μισθό που είχε προταθεί και είπαν «όχι» στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας για την υπογραφή διετούς σύμβασης, την εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας κλπ. Αποφάσισαν την αγωνιστική διεκδίκηση, με στόχο την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας, όπως πρότεινε ο ταξικός συνδυασμός της ΔΑΣ.

Στην πραγματικότητα, την πρόταση της εργοδοτικής πλευράς για την υπογραφή διετούς σύμβασης στηρίζει και το άλλο κομμάτι της ΠΑΣΚΕ όπως και η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ). Κάτω όμως από την αντίδραση των εργαζομένων και τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα, οι παραπάνω δυνάμεις αναπροσάρμοσαν την τακτική τους στη Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org