Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8ο ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Πληθαίνουν οι δραστηριότητες για την προετοιμασία του

Eurokinissi

Εντείνονται οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για τα οξυμένα προβλήματα των μεταναστών ενόψει και του 8ου τριημέρου πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ για τους μετανάστες και Ελληνες εργαζόμενους στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων 307). Φέτος το τριήμερο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Ιούνη και με ώρα έναρξης τις 8 μ.μ.

Και φέτος η συμμετοχή των μεταναστευτικών συλλόγων θα είναι μαζική, ενώ στο χώρο θα λειτουργούν και περίπτερα άλλων μαζικών φορέων, συνδικάτων, καθώς και του ΚΚΕ.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πλατιές εξορμήσεις, επισκέψεις σε χώρους δουλειάς όπου εργάζονται μετανάστες και με την ανακοίνωση του ΚΚΕ που έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, στα αλβανικά και στα αραβικά, καλούν τους μετανάστες να συμμετέχουν μαζικά στο τριήμερο στο πάρκο ΦΙΞ. Οπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση, «για το ΚΚΕ η εργατική τάξη είναι ενιαία, ανεξάρτητα από φυλή, γλώσσα, χρώμα, θρήσκευμα. Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας, της παγκόσμιας εργατικής τάξης» και κοινός εχθρός Ελλήνων και μεταναστών είναι ο ιμπεριαλισμός.

Η προετοιμασία και η προπαγάνδιση του τριημέρου έχει αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνεται σε πολλές συνοικίες της Αθήνας με μια σειρά συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον Κολωνό, στη Γούβα, στους Αμπελόκηπους και στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ θα ενταθούν όσο πλησιάζουν οι μέρες των τριήμερων εκδηλώσεων.

  • Την Τρίτη, 24/6 στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αμερικής έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πικετοφορία για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις συνεχείς αυξήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες, όπου θα συμμετέχουν μεταναστευτικές κοινότητες, το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων και μαζικοί φορείς της περιοχής.
Το πρόγραμμα


Την Παρασκευή, 27 Ιούνη θα γίνει συζήτηση για τους μετανάστες και Ελληνες εργαζόμενους, για το πώς πρέπει να οργανωθεί ο κοινός τους αγώνας, για την ανάγκη να δυναμώσουν τα συνδικάτα. Το Σάββατο, 28 Ιούνη θα συζητηθεί η αντιλαϊκή και αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Την Κυριακή, 29 Ιούνη στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και τις τρεις μέρες θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, ελληνικά και μεταναστευτικά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org