Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα
Και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο ΣΥΝ

Γρηγοριάδης Κώστας

Από δω το 'φερναν, από κει το 'φερναν, τελικά το είπαν. Λίγες μέρες πριν, σε συνέντευξή του σε κυπριακή εφημερίδα («Σημερινή»), ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε εχθρικοί προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» και δήλωσε ότι «το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου δε θίγεται από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»!

Σε συνέχεια της δήλωσης του προέδρου του ΣΥΝ, χτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης στη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά τόνισε ότι είναι υπέρ της ιδιωτικής χορηγίας στα μεταπτυχιακά, αρκεί να ...μην έχουν «ανταποδοτικό χαρακτήρα»! Λες και υπάρχει περίπτωση, ιδιώτες να «προσφέρουν» απλόχερα χρήματα στα μεταπτυχιακά χωρίς κανενός είδους αντάλλαγμα, ακόμα και αν αυτό το αντάλλαγμα δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά!

Αλλωστε, η συμμετοχή ιδιωτών στην έρευνα και την εκπαίδευση είναι ένα ζήτημα που έχει πολλάκις υπερασπιστεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Από την τοποθέτησή τους στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την έρευνα το περσινό καλοκαίρι, όπου εγκαλούσαν την αγορά γιατί δεν ...επενδύει, μέχρι τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΝ, που πρόβαλε ως αίτημα τη συναλλαγή των πανεπιστημίων με την αγορά, για να καταλήξει τελικά πρόσφατα στην κυπριακή εφημερίδα να πει ότι είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Οπως ακριβώς είναι υπέρ και των ιδιωτικών σχολείων κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα πανεπιστήμια(14/3/2014)
Η αφερεγγυότητα σ' όλο της το μεγαλείο(20/9/2009)
Κοροϊδία και υποκρισία(28/1/2009)
Ομοιος τον όμοιο αγαπά...(15/6/2008)
Απ' όλες τις πλευρές με την αντιδραστική πολιτική(25/5/2008)
Για να μη θιχτούν οι μεγαλοκλινικάρχες(3/5/2008)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org