Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ είναι η μόνη λύση για να παραμείνουν οι αγρότες στη γη τους, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με «το μέλλον των νέων γεωργών στο πλαίσιο της σημερινής μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».

Συγκεκριμένα, ο Γ. Τούσσας ανέφερε: «Η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, η εγκατάλειψη καλλιεργειών, η συνεχής μείωση του αριθμού των νέων που απασχολούνται στη γεωργία είναι διαπιστώσεις επαναλαμβανόμενες 20 χρόνια τώρα. Τα μέτρα της ΕΕ, όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, ιδιαίτερα των νέων, γιατί εντάσσονται στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που στοχεύει στη μείωση της παραγωγής και στη συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών, με συνέπεια τη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και την ερήμωση της υπαίθρου, ιδιαίτερα από τους νέους».

«Η Εκθεση - συμπλήρωσε - περιορίζεται σε διαπιστώσεις. Τα μέτρα που προτείνει κινούνται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής. Συσκοτίζουν την πραγματική αιτία που γεννά τα προβλήματα: Την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ που με την αντιαγροτική KAΠ προωθεί τη διασφάλιση και την αύξηση της κερδοφορίας των πολυεθνικών μονοπωλίων και την επίθεση στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών. H Εκθεση υποστηρίζει ενεργά τη μερική αναθεώρηση της KAΠ του 2003, τα προτεινόμενα μέτρα του "υγειονομικού ελέγχου" της KAΠ, την ένταξη της αγροτικής οικονομίας στα πλαίσια της αντιλαϊκής στρατηγικής της Λισαβόνας».

Καταλήγοντας τόνισε: «Η ανατροπή της αντιαγροτικής, αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ είναι η μόνη λύση για να παραμείνουν οι αγρότες στη γη τους, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπές εισόδημα, ενάντια στις επιδιώξεις και στα συμφέροντα των πολυεθνικών μονοπωλίων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι φτωχοί αγρότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα(25/5/2013)
Η ΕΕ βλάπτει αγροτιά και γεωργία(18/11/2008)
Η απάντηση στις ευρωεκλογές(17/4/2004)
«Ελάτε στον αγώνα»!(17/11/2001)
Την Παρασκευή το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο(22/2/2000)
Τα προβλήματα υποκινούν τους αγροτικούς αγώνες(12/11/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org