Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10094

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Μαβίλη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην Αθήνα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, την Τρίτη 10 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Μαβίλη, δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία, για τις ποινές στους 5 Κουβανούς αγωνιστές που βρίσκονται φυλακισμένοι στις ΗΠΑ. Συνέντευξη στο «Ρ» του Κουβανού συγγραφέα και δημοσιογράφου Ουλίσες Εστράδα Λεσκάιγε.


ΣΕΛ.  22   -   24

ΑΠΑΤΗ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ από εταιρείες τροφίμων
  • Εταιρείες που μείωσαν τιμές σε ορισμένα προϊόντα τους, επέβαλαν αυξήσεις τιμών σε άλλα
  • Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και κόμματα του ευρωμονόδρομου, παραπλανούν, προβάλλοντας ως λύση τον «υγιή ανταγωνισμό»
  • Ολοι στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 19 Ιούνη κατά της ακρίβειας
  • Σύμφωνα με τους επίσημους τιμοκαταλόγους μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αποκαλύπτεται τεράστια ενορχηστρωμένη απάτη σε βάρος των εργαζομένων από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, αφού κάποιες εταιρείες από αυτές που... έσπευσαν να ανακοινώσουν «πάγωμα» ή μειώσεις τιμών, την επομένη κιόλας επέβαλαν αυξήσεις τιμών! Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού υπέγραψε με τους εταίρους της του ΣΕΒ τη Σύμβαση του ενός ευρώ, τώρα κοροϊδεύει, διεκδικώντας ψίχουλα, καλώντας ταυτόχρονα σε «καταναλωτικό κίνημα», όπως η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το πρόβλημα της ακρίβειας μπορεί να αντιμετωπιστεί με πλαίσιο αγώνα για μισθούς και συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, των διοδίων κλπ, κόντρα στην κερδοφορία. Μ' αυτό το πλαίσιο το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, στις 19 του Ιούνη να γεμίσουν τους δρόμους και τις πλατείες σε όλη τη χώρα.

ΣΕΛ.  2   -   4

ΚΚΕ: Ελεύθερες ακτές για όλο το λαό

Για μια κυριακάτικη καλοκαιρινή βόλτα σε κάποια από τις ακτές που εκμεταλλεύονται επιχειρηματίες, τα 50 ευρώ δε φτάνουν για μια οικογένεια. Το μπάνιο, η θάλασσα, η σκιά, η δροσιά, ο αέρας έχουν γίνει πανάκριβο εμπόρευμα, απρόσιτο για τη λαϊκή οικογένεια, που βλέπει την ακρίβεια να της τρώει το εισόδημα και την ανεργία να μεγαλώνει. Το ΚΚΕ καλεί στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης, της ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος, της ανυπακοής και της αντιπαράθεσης. Να μη δεχτούν οι εργαζόμενοι τη νέα ληστεία.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Δημοψήφισμα για την «ευρωσυνθήκη»

Την Πέμπτη 12 Ιούνη ο ιρλανδικός λαός έχει ραντεβού με την κάλπη για την ευρωσυνθήκη. Γι' αυτό το θέμα μιλά στο «Ρ» ο Γιουτζίν ΜακΚάρταν, Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Ιρλανδίας.


ΣΕΛ.  26   -   27
ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Εργαλείο πάλης των εργατών

Αρθρο του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7  -  8


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org