Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10096

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Παράνομη είναι η ποινικοποίηση της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα

Απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά καταδικάζει σε 7μηνη φυλάκιση, με αναστολή, τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας, οι οποίοι τέθηκαν επικεφαλής κινητοποίησης κατοίκων του δήμου τους και απενεργοποίησαν κεραία κινητής τηλεφωνίας. Επίσης καταδικάστηκαν και τρεις εργαζόμενοι του δήμου. Η απόφαση είναι παράνομη στη λαϊκή συνείδηση και πρέπει να καταδικαστεί.


ΣΕΛ.  7

ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΒΔΟΜΑΔΑ 65 ΩΡΕΣ με ελαστικοποίηση και απλήρωτη δουλειά

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, με ανυπακοή και αντιπαράθεση με την ΕΕ, ανασύνταξη του ταξικού εργατικού κινήματος, μαζικό απεγκλωβισμό από τα κόμματα ΕΕ - κεφαλαίου

Οι υπουργοί της ΕΕ διαχώρισαν τον εργάσιμο χρόνο σε «ενεργό» και «ανενεργό», ανοίγοντας το δρόμο να πληρώνουν οι εργοδότες μόνο τον θεωρούμενο απ' αυτούς «ενεργό» και όχι και τον «ανενεργό», δηλαδή το χρόνο αναμονής και επιφυλακής του εργαζόμενου στην επιχείρηση, που θεωρείται χρόνος ξεκούρασης. Με την υιοθέτηση της «ρήτρας εξαίρεσης» (opt out), το κεφάλαιο μπορεί να επιβάλλει, μέσω «ατομικών διαπραγματεύσεων», ως ανώτερο όριο της μέσης εβδομαδιαίας εργασίας καταρχήν τις 60 ώρες, ή, σε συνδυασμό με τον «ανενεργό» χρόνο, τις 65 ώρες. Οι διαβεβαιώσεις της Ελληνίδας υπουργού ότι αυτές οι αποφάσεις δε θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα είναι εντελώς υποκριτικές. Πρώτον, η κυβέρνηση συμφωνεί. Δεύτερον, οι βιομήχανοι το απαιτούν και τρίτον και οι δύο ξέρουν ότι οι αποφάσεις - κατευθύνσεις της ΕΕ είναι, και με τη δική της έγκριση, δεσμευτικές.


ΣΕΛ.  3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΕ
Κάτω τα χέρια από την Κούβα

Αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη στο λαό της Κούβας εκφράστηκε χτες το απόγευμα σε συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία Μαβίλη, που οργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Αθήνας της ΚΝΕ. Οργή και αγανάκτηση χιλιάδων αγωνιστών για την πρόσφατη απόφαση των δικαστηρίων των ΗΠΑ να επικυρώσουν τις βαριές ποινές που έχουν επιβληθεί στους πέντε Κουβανούς, που εδώ και δέκα χρόνια βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, επειδή υπερασπίστηκαν τη σοσιαλιστική Κούβα ξεσκεπάζοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον της.


ΣΕΛ.  8  -  9


ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Αγωνία για την αποκατάσταση

Τα τραγικά αποτελέσματα από τους σεισμούς αναδείχνουν τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Καζάκο στις σεισμόπληκτες περιοχές.


ΣΕΛ.  15  -  17
ΠΑΜΕ
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην απεργία

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία, με τροπολογία της στρέφεται κατά του δικαιώματος της απεργίας. Σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ