Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
«Ξήλωσαν» την περίφραξη σε δασική έκταση

Με δυναμική κινητοποίηση μέλη του ΚΚΕ ελευθέρωσαν δασική έκταση 5 στρεμμάτων που είχε περιφράξει η Εκκλησία

Πέντε στρέμματα δασικής έκτασης «ελευθέρωσαν» χτες το βράδυ οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες των Ανατολικών Συνοικιών της Αττικής. Συγκεκριμένα, ξήλωσαν τα συρματοπλέγματα με τα οποία είχε περιφράξει η Εκκλησία δασική έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων δίπλα στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Καισαριανή για να φτιάξει Μητροπολιτικό Μέγαρο. Το «έργο», μάλιστα, έχει και την έγκριση και τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Οι κάτοικοι της περιοχής είπαν «όχι» στα σχέδια τσιμεντοποίησης ενός ακόμα ελεύθερου χώρου, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ενωτική Αγωνιστική Πορεία, «θέλουμε να δώσουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μήνυμα και προς την κυβέρνηση και προς την ΕΕ που εγκρίνουν την τσιμεντοποίηση του χώρου. Στέλνουμε μήνυμα και στην Εκκλησία η οποία αυθαιρετεί και ασυδοτεί σε βάρος του καισαριανιώτικου λαού και όχι μόνο. Εμείς δε θα επιτρέψουμε αυτός ο χώρος να γίνει τσιμέντο. Είναι δάσος για το λαό, χώρος αναψυχής και περιπάτου για τις νέες γενιές. Δεν είναι χώρος για επαύλεις και για την αναψυχή των παπάδων».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ευθύνη για την υπόθεση έχει και η ΤΕΔΚΝΑ που ενέκρινε αυτό το έργο της Μονής. Ευθύνη βεβαίως έχει η ΕΕ που το χρηματοδοτεί με τρία εκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση που χρηματοδοτεί το 20%. Είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι. Ο λαός πρέπει να τους καταδικάσει. Εμείς με τον αγώνα μας τους καταδικάζουμε και δε θα αφήσουμε να προχωρήσουν τα έργα τσιμεντοποίησης του δάσους».


Αμέσως μετά τη συμβολική αυτή ενέργεια, πραγματοποιήθηκε πορεία στον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής, όπου μοιράστηκε υλικό του Κόμματος για το Περιβάλλον.

Συγκρούονται δύο γραμμές για το περιβάλλον

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, για το Περιβάλλον, στα «Ξύλινα» στην Ανω Καισαριανή όπου ο μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σε όλη την Αττική, σε όλη τη χώρα, οι αγωνιστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, δίνουν τη μάχη του περιβάλλοντος. Οχι μόνο σήμερα, αλλά 365 μέρες το χρόνο παλεύουμε γιατί και για το περιβάλλον συγκρούονται δύο γραμμές. Η γραμμή της αγωνιστικής διεκδίκησης, της προστασίας του περιβάλλοντος με την ευρεία έννοια. Δεν είναι μόνο πράσινο οι ελεύθεροι χώροι, είναι και το περιβάλλον εργασίας της εργατικής τάξης, οι συνθήκες δουλειάς στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις».

Και συνέχισε: «Εμείς, υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον σε όλες του τις διαστάσεις, σε όλες του τις εκφράσεις. Τα μονοπώλια όχι μόνο αντιστρατεύονται το περιβάλλον, αλλά το καταστρέφουν συνειδητά γιατί το κύριο που τους ενδιαφέρει είναι η εμπορευματοποίηση της γης, του περιβάλλοντος. Καταγγέλλουμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, γιατί τα κόμματα αυτά καταστρέφουν συνειδητά το περιβάλλον και παραχωρούν μεγάλους ελεύθερους χώρους στο μεγάλο κεφάλαιο. Είναι καιρός η εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, να πάρει στα χέρια του την πάλη για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανάπτυξή του».

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Καισαριανή. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Παναγιώτης Μακρής, επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής και ο Γιώργος Κατημερτζής, πρώην δήμαρχος της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ