Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10093

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πάλη για συλλογικές συμβάσεις και κατά της ακρίβειας

Με τα ζητήματα της ακρίβειας, της υπογραφής ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης στην πρώτη γραμμή της πάλης, ξεδιπλώνει τη δράση του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 19 Ιούνη.


ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ
Προκλητική κλιμάκωση των πιέσεων σε βάρος της Κούβας

Μια προκλητική απόφαση, που αντανακλά πολιτικές επιλογές του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης των πιέσεων σε βάρος της σοσιαλιστικής Κούβας. Απαράδεκτη και καταδικαστέα είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης να διαλαλήσει την ταύτισή της με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  3

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΚΕΡΔΩΝ 278% των επιχειρήσεων τροφίμων

Σε πάλη για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών, στη ρότα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, καλεί με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση της Αθήνας του ΚΚΕ

Αύξηση των κερδών τους μέχρι και 3.417% (!) κατέγραψαν το α΄ τρίμηνο του χρόνου οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, εξέλιξη που συνδέεται με τις αλυσιδωτές και ταυτόχρονα σαρωτικές ανατιμήσεις με τις οποίες έχουν φορτώσει τα τρόφιμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ξεζουμίζοντας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα λαϊκά εισοδήματα. Τα κέρδη για το σύνολο των 12 εταιρειών του κλάδου που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο παρουσίασαν αύξηση 278,3% (!). Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν ακόμα μια χειροπιαστή απόδειξη της εκτίμησης του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που την προηγούμενη Τετάρτη στην ανακοίνωσή του για την ακρίβεια τόνιζε ότι η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια «είναι αποτέλεσμα σειράς αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων, που συνειδητά, μεθοδευμένα και με συνέχεια προώθησαν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υλοποιώντας κατευθύνσεις της ΕΕ, με στόχο τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, την αφαίμαξη των μικρομεσαίων στρωμάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου».


ΣΕΛ.  15

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σύγχρονοι σκλάβοι ζουν και δουλεύουν σε καταγώγια

Υπνος με βάρδιες για 25-30 ανθρώπους σε ένα καταγώγιο στην πλατεία Αμερικής. Ατέλειωτη δουλειά πάνω στις ραπτομηχανές για ένα ξεροκόμματο στα Πατήσια. Αθλιες συνθήκες διαβίωσης σε υπόγεια, χωρίς αποχέτευση σε Μαρκόνι και Δρουγούτι. Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισαν κλιμάκια του ΚΚΕ που επισκέφτηκαν χώρους σε περιοχές της Αθήνας όπου ζουν και εργάζονται μετανάστες, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου των εφοπλιστών

Προκλητικός ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κατά τη χτεσινή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για τις αυξήσεις στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας.


ΣΕΛ.  18
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προς κατάργηση τα ελάχιστα ένσημα των οικοδόμων

Απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ, η υφυπουργός Απασχόλησης νομιμοποίησε χτες πλήρως την πρόσφατη απόφαση - πρόκληση του Συμβουλίου Επικρατείας.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ